Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum il indrumi pe copilul tau spre muzica

Cum il indrumi pe copilul tau spre muzica

  • Cântă-i și obișnuiește-l să cântați împreună. Nu te îngrijora ce piesă este, nu te jena să cânți muzică din desene animate și nu-ți face griji dacă falsezi – important este că interacționezi muzical cu copilul tău! Evită să spui despre tine „nu pot să cânt” sau „nu am voce”, deoarece tu încerci să dezvolți o atitudine pozitivă față de muzică și copiii nu îți critică talentul. Le va plăcea să cânte cu tine oricum ar suna ceea ce cânți.
  • Porniți radioul, televizorul pe un post muzical bun, puneți un disc. Cu un singur gest vei face muzica parte integrantă a vieții voastre de zi cu zi, dezvoltând un interes pentru această zonă. Dansați, cântați, ascultați împreună – orice contează.
  • Expune-l la mai multe stiluri de muzică. Cei mici sunt receptivi la orice gen: jazz, pop, clasic, orice compozitor sau artist, orice ritm sau orice limbă. Cu cât variateatea este mai mare, cu atât mai bine.
  • Mergeți la concerte. Pe lângă festivaluri pentru copii, există și spectacole muzicale sau operă pentru copii.
  • Înscrie-l la cursuri de muzică. Orele se fac în funcție de dezvoltarea copilului și cei mici pot învăța muzica prin jocuri sau activități amuzante – cântat, dansat sau cu ajutorul unor instrumente simple.

Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: BabyCenter.com
Adaptare: Adina Gruia

Comments

comments