Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum ingrijim corect pielea uscata sau atopica a copiilor?

Cum ingrijim corect pielea uscata sau atopica a copiilor?

De ce au copiii mici pielea uscata? Pentru ca pielea lor e inca prea putin dezvoltata sa faca fata cu brio provocarilor mediului inconjurator: frig, schimbari bruste de temperatura, aer uscat, materiale aspre, detergenti, sapunuri, parfumuri…  Iar daca e vorba de un teren atopic, atunci pielea resimte si mai puternic efectele acestor provocari. Si daca ar fi doar senzatia de piele uscata ar fi mai suportabil. Dar pe langa aceasta, pe primul loc in topul celor mai nesuferite senzatii cauzate de pielea uscata se afla mancarimea. Iar cercul vicios continua: copilul se scarpina, somnul devine agitat (din pacate pentru copil, dar si pentru parinti, mancarimea se intensifica in timpul noptii), apar iritatii, crapaturi, inflamatii si, in cazuri mai grave, un risc crescut de infectare.
Atopia este o boala?
Ce trebuie sa stii despre atopie? In primul rand ca nu este o boala, ci o predispozitie spre boli atopice precum dermatita atopica, rinita alergica si astmul bronsic. Si mai trebuie sa stii ca atopia este genetica: de exemplu, daca ambii parinti sufera de atopie, riscul de a transmite aceasta conditie copilului este de 70%!
Daca cel mic a fost diagnosticat deja cu dermatita atopica, atunci inarmeaza-te cu rabdare si perseverenta. Mamicile tind sa se descurajeze si sa schimbe tratamentul cand constata ca cel mic a facut un nou puseu de dermatita (acele perioade in care inflamatia, roseata, iritatia si mancarimea se acutizeaza). Dar nu trebuie sa uite un lucru foarte important: dermatita atopica nu se vindeca, dar se poate controla foarte bine cu produse dermatologice recomandate de medicii specialisti pediatri si dermatologi.  Puseuri vor mai exista, iar tratamentul nu trebuie intrerupt nici in perioadele de remisie (cand simptomele dispar), nici in perioadele de agravare. Esential este ca zonele iritate sa nu se infecteze, iar confortul copilului sa fie cat mai putin afectat. Cuvintele-cheie raman “perseverenta” si “rabdare”. Tratamentul principal in dermatita atopica ramane hidratarea si emolierea pielii cu produse dermatologice puternic restructurante, care scad reactivitatea pielii si ii sustin echilibrul hidro-lipidic.
O poveste cu final fericit
Pentru ca nu mai putin de 10% dintre copiii din intreaga lume au o forma de dermatita, iar dermatita atopica este una dintre cele mai comune afectiuni ale pielii, Laboratoarele Bioderma au dezvoltat gama de produse dermatologice ATODERM, special creata pentru ingrijirea corecta a pielii uscate, foarte uscate sau atopice. Ingrediente brevetate biomimetice, perfect compatibile cu pielea copiilor, formule hipoalergene, cu proprietati anti-inflamatorii, anti-microbiene, care combat mancarimea inca de la prima aplicare! Daca micutul tau are piele uscata sau atopica, ATODERM este pentru el, zi de zi, o poveste cu final fericit. O piele ingrijita corect inseamna pentru cel mic stare de bine, somn linistit, pofta de joaca si socializare. Intra pe www.pieleuscata.com si vei gasi cea mai mare arena de confruntare intre mituri si realitate, in ingrijirea pielii uscate, foarte uscate sau atopice.

Comments

comments