Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum iti faci casa sigura pentru copil

Cum iti faci casa sigura pentru copil

Dacă despre ferestre, cuptor, toaletă, pungi de plastic am vorbit deja în 5 lucruri care pun in pericol siguranta copilului tau, de data aceasta analizăm obiectele vechi care se găsesc în casă, plantele de interior, mânerele ușilor și biblioteca supraetajată.
Antichitățile
Obiectele de acest tip pot să aibă vopsea pe bază de plumb, care este toxică în cazul ingerării. Depozitează-le în locuri ferite sau în încăperile unde copilul nu intră.
Plante de interior
Unele plante de interior sunt toxice dacă sunt ingerate de copil și chiar și solul acestora poate fi periculos, deoarece poate să conțină diverse tratamente pentru plante. Informează-te dacă plantele pe care le ai sunt periculoase pentru copil și ai grijă și la decorațiunile ghivecelor – cum ar fi pietricelele ornamentale, care sunt destul de mici pentru a fi înghițite.

Mânere uși
Fie că dau spre scări, pivniță sau direct afară, ușile pot oferi copilului acces spre zone în care nu ar trebui să se afle. Pentru a-l feri de accidente, fixează pe mâner dispozitive de siguranță (arată ca niște învelitori) care nu permit copilului să deschidă ușa. În cazul ușilor dintre camere, fixează opritori care nu le permit să se închidă de tot pentru a nu prinde degețelele copilului.
Rafturi
Mobila cu rafturi poate deveni periculoasă pentru un copilaș cu veleități de alpinist. Fixează rafturile și bibliotecile de perete și supraveghează copilul pentru a evita accidentările.
Înălțimea
Pe măsură ce copilul crește, va trebui să schimbi sau să adaptezi și măsurile de siguranță. Deci, atenție la noua lui înălțime, care acum poate îi permite să ajungă la lucruri care îl pun pericol. Coboară-te la înalțimea lui pentru a vedea lucrurile ca el, de aici poți sa-ți dai seama mai bine dacă ai omis ceva.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: FamilyEducation.com

Comments

comments