Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum îți înveți copilul să se îmbrace singur, prin joc

Cum îți înveți copilul să se îmbrace singur, prin joc

Îți poți învăța copilul să se îmbrace singur și prin joc, nu doar cicălindu-l și corectându-l. În plus, prin aceasta metodă puteți recapitula și părțile corpului. Iată cum!

Caută o bucată mare de carton care este tot atât de lungă și de lată cât copilul. Spune-i năzdrăvanului să se întindă pe carton.
Trasează conturul corpului copilului cu brațele și picioarele ușor depărtate de corp. Folosește o carioca pentru a adăuga, cu ajutorul copilului, nasul, urechile, gura zâmbitoare și părul.
Recapitulați părțile corpului.

Asortați împreuna o ținută completă, familiară micuțului. Aceasta să fie compusă din panatolni scurți, tricou, sandale, șosete.
Spune-i să așeze hăinuțele la locul potrivit pe conturul trasat pe carton: să întindă tricoul la locul lui, sub el să pună frumos pantalonașii etc.
Dacă se descurcă, poți adăuga mai multe straturi de haine, de pildă un maiou și peste el o bluziță. Asigură-te că le așază în ordinea potrivită.

Dacă întinde și așază toate hainele corect, promite-i că mâine îl vei lăsa să s eîmbrace singur. A doua zi lasă-l să se îmbrace singur, oferindu-i ajutor atunci când are nevoie.
Adaptare după „Ghid practic pentru creșterea copilului până la 5 ani”, de June R. Oberlander, realizată de Adina Gruia, Foto: 123RF
 
 

Comments

comments