Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum iti pregatesti cainele pentru viitorul bebelus

Cum iti pregatesti cainele pentru viitorul bebelus

Pentru că schimbări nu apar doar în viața familiei tale, ci și în cea a prietenului vostru patruped, iată câteva lucruri pe care le poți pentru el face încă din timpul sarcinii – recomandări care vin de la KC Theisen, director pe probleme de animale de companie la The Humane Society of the United States, citat de site-ul www.newparent.com.

  • Redu, treptat, timpul în care-l ții în brațe, în poala ta. Stai cu o păpușă sau cu o pernă în brațe, așa încât câinele să se obișuiască să stea lângă tine, nu pe tine.
  • Realizează asocieri pozitive legate de copil. Când decorezi camera copilului, de exemplu, joacă-te cu cățelul în acel spațiu pentru a-l obișnui cu schimbarea și pentru a-l face să-i placă acest loc.
  • Dă-i ocazia să se obișnuiască din timp cu schimbările. Dacă până acum primul lucru pe care îl făceai dimineața era să-l scoți la plimbare, dar în viitorul apropiat acest obicei va fi înlocuit cu alăptarea bebelușului, obișnuiește-l cu noul program de pe acum.
  • Ține minte, nasul… contează! Lumea unui cățel se învârte în jurul mirosului, așa că introdu, treptat, mirosuri care să aibă legătură cu bebelușul: pudră, jucării, scutece, loțiuni. După ce se naște copilul, înainte de a exista un contact între câine și nou-născut, dă-i cățelului să miroasă o păturică în care micuțul a fost învelit, apoi mângâie-l și recompensează-l ca atunci când face o faptă bună. În acest fel va face o asociere pozitivă cu mirosul puiului tău.
  • Creează un mediu calm și relaxat. Câinele tău simte tensiunea și entuziasmul din perioada apropiată nașterii și va fi surescitat la rândul lui. Roagă un prieten să aibă grijă de el în primele zile când ajungi acasă cu nou-născutul, pentru a-ți da ocazia să te liniștești – o va face și câinele tău dacă te va simți calmă.

Sursă: www.newparent.com, Foto: Guliver/ Thinkstock.com
 

Comments

comments