Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum iti pregatesti puiul pentru nasterea viitorului copilas

Cum iti pregatesti puiul pentru nasterea viitorului copilas

Cum îți pregătești puiul pentru nașterea viitorului copilaș. 4 sugestii

Cum îi dai vestea? Simplu și direct, te sfătuiesc specialiștii: „Vei avea un frățior sau o surioară și se va naște în jurul Crăciunului. Abia așteptăm să-l cunoaștem.”
„Copilașii nu pot procesa informații complicate. Nu fiți surprinși dacă va spune OK și apoi va  cere o prăjitură sau îți va spune că papucii îl jenează”, spune Alan Kazdin, profesor de psihologie la Universitatea Yale, citat de site-ul Parents.com.

Implică-l în preocupările familiei legate de venirea pe lume a copilașului. Pregătirea primului născut pentru ziua în care se va naște copilul trebuie făcută pe tot parcursul sarcinii, explică dr. Kazdin. „Cu cât îl implici mai mult, cu atât mai mult va simți ca face parte din echipă.” Lasă-l să te asiste la pregătirea bagajului pentru maternitate, oferă-i ocazia de a alege cu cine să stea în perioada în care vei fi la maternitate, îi poți arăta locul unde vei naște (cunoașterea locului în care mergi îi va alina frica de necunoscut), alegeți împreună hăinuțe pentru bebeluș etc.

Nu-i lăsa întrebările fără răspuns La întrebările legate de nașterea copilului, dr. Alan Kazdin te sfătuiește să răspunzi scurt și cât mai direct posibil. Dcaă, de pildă, te va întreba dacă te va durea, o variantă de răspuns ar putea fi:” Da, va durea, dar voi fi bine”.

Prima întâlnire la maternitate  Îmbrățișează-ți copilul și strânge-l bine bine în brațe. Probabil că a fost prima voastră despărțire, iar pentru el a reprezentat un moment dificil. Fă-l să simtă că nu este mai puțin iubit și că arată-i că ți-a fost dor de el. În același timp, încearcă să-i transmiți o stare de spirit optimistă. Nu-ți cere scuze – „Sărăcuțul de tine, îmi pare rău că am fost departe de tine” – ajută-l să înțeleagă și să se bucure și el de acest moment special pentru familia voastră.
Tu cum ți-ai pregătit copilul pentru viitorul bebeluș al familiei? Ce dificultăți ai întâmpinat?
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: Parents.com

Comments

comments