Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum iti tii copilul ocupat atunci cand esti bolnava. Solutii practice pentru situatii de criza

Cum iti tii copilul ocupat atunci cand esti bolnava. Solutii practice pentru situatii de criza

Chiar dacă se va plictisi și de ele după un timp, îți propunem trei activități care-l vor ține ocupat (și liniștit) ceva timp, iar tu te poți pune cât de cât pe picioare.

1. Jucării vechi, jucării noi
Dacă ești lipsită de energie, iar el trage de tine să te joci cu el, scoate la iveală jucăriile – vechi și noi. Pentru a-i păstra viu interesul pentru acestea, fă o rotați între jucării, nu i le arăta întotdeauna pe toate și păstrează câteva ascunse, pe care să i le arăți după câteva zile. Noutatea îl va ține ocupat o vreme. În plus, îi vei oferi mereu lucruri la care nu se așteaptă (pentru că uită de ele), dar fără cheltuieli. O alta variantă este să faci schimb de jucării cu prietenii tăi care au copii.
2. Cutia magică
Copiii sunt fascinați de ambalaje (uneori, un ambalaj îi captivează mai mult decât un cadou, în sine). Așa că ia o cutie mare, pune-o pe jos, și lasă-l să-și facă de lucru cu ea. O să se bage în cutie, o sa-și construiască o căsuță sau o barcă. Distracția poate să continue și în zilele următoare dacă îi dai și niște vopsea ca să o decoreze cum vrea. Dacă nu ai cutii, fă un cort din cearșafuri sau un adăpost cu perne, sub masă. Secretul este să-i oferi un cadru creativ, mai departe va prelua el frâiele.

3. Faceți mizerie
Oferă-i copilului tău o experiență senzorială, într-un mediu controlat de tine: puțină făină, cereale sau mazăre congelată și distracția este asigurată (nu-l lăsa nesupravegheat cât lucrează cu aceste ingrediente). Dă-i libertatea să amestece, să toarne și să facă propriile combinații, chiar dacă face puțină mizerie. De strâns, tot tu o să strângi mai târziu, dar măcar ai ceva timp la dispoziție să te odihnești.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Editor: Adina Gruia

Comments

comments