Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum să arăţi impecabil într-o rochie de seară

Cum să arăţi impecabil într-o rochie de seară

Chiar dacă acum eşti mamă asta nu înseamnă că nu mai ai stil sau nu mai pui accent pe acesta. Este adevărat că lucrurile se schimbă, la fel ca şi trendurile de altfel. Singura diferenţă este poate legată de conştientizarea unor schimbări la nivel de look şi preferinţe şi adaptarea la această nouă traiectorie.
Aşadar, fie că eşti mamă sau nu încă, o rochie de seară impune anumite pretenţii şi implicit un anumit set de reguli de selecţie. Iată un ghid ce vă poate ajuta în acest sens.

Natura ocaziei
Ultimul lucru dorit este să te simţi din altă lume şi să arăţi aşa. Aşadar, o primă corelaţie cu nevoia de selecţie a unei rochii de seară ţine de natura ocaziei. Pentru un eveniment formal rochia trebuie să fie mai sobră, dar nu acelaşi lucru se poate spune despre alte tipuri de evenimente de genul nunţilor sau botezurilor.
Din fericire ai parte de varietate atunci când vrei să alegi rochii de seară. Unele sunt cu accent pe un aspect glamorous, altele sunt mai simple, însă de un impact vizual puternic prin culoarea aleasă spre exemplu. Ceea ce ne duce imediat la un alt pas important.

Alegerea culorii
Nu este atât de simplu pe cât pare. Alegerea unei nuanţe ţine în primul rând de ten şi culoarea pielii. Şi aici ar trebui menţionat că nu îţi vei dori nici să arăţi palidă, nici cu tente portocalii sau cine ştie ce influenţe de tonuri. Alegerea vizează desigur o nuanţă care să te completeze şi să te pună în valoare. Spre exemplu, poate că un roşu aprins va fi o alegere bună pentru cele care au un ten cu tente spre roz, de piersică.
Mai mult decât atât, a alege simplu negru nu este tocmai cel mai bun plan. Este adevărat că  o rochie neagră poate fi elegantă; este adevărat că te scoate din încurcătura cromatică şi pare cel mai simplu plan. Dar, cu toate acestea, poate fi o idee comună care nu îţi aduce nici avantaje şi nici originalitatea de care ai nevoie. Nu îţi vei dori să fii confundată cu oricine altcineva are o rochie neagră.
Îndrăzneşte să alegi culori vibrante, să pui accent cu adevărat pe stilul tău.
Rochia perfectă pentru tipul de corp
Cunoscând tipul tău de corp poţi face ca întreaga misiune de alegere a unei rochii de seară să fie cu mult mai uşoară. De fapt, poate că de aici încep toate neconcordanţele.  Spre exemplu, o greşeală comună se referă la cele care au umerii laţi, un invers de triunghi, aşa cum spun specialiştii. În astfel de cazuri, poate că ar trebui să acoperi zona şi să accentuezi în schimb alte zone – talia, picioarele etc.
De asemenea, femeile cu o înălţime nu foarte generoasă nu ar trebui să meargă pe stilul rochiilor lungi. Acestea le vor face să pară chiar mai scunde.
Când vine vorba de decolteu, pe măsura varietăţii tipurilor de croi vin şi alegerile nu tot timpul inspirate. Merită amintit la acest capitol că nu este tocmai indicat să alegem un decolteu adânc la o rochie scurtă, cum de altfel nu este bine să facem alegeri care nu vizează tipul de corp. Ȋn momentul în care se conştientizează defectele cât şi calităţile, tipul de rochie este ales cu mult mai uşor.
Lungimea rochiei
Nu în cele din urmă, lungimea este şi ea determinată în funcţie de anumite repere. Aşadar, rochia lungă nu este singura opţiune pentru un eveniment ce se desfăşoară seara. Sunt acceptate la fel de bine şi rochiile mai scurte, chiar dacă este vorba de un eveniment de prestanţă.
La acest capitol, după corelaţiile făcute conform specificaţiilor amintite deja, să nu uităm că încălţările pot aduce şi ele o situaţie alarmantă. Înălţimea tocurilor trebuie avută în vedere pentru a le potrivi cu lungimea perfectă a rochiei. Gândeşte-te la nevoia de mobilitate şi la rezistenţa pe tocuri.
Nu în ultimul rând, materialul ales poate face şi el o mare diferenţă între o apariţie răvăşitoare sau una răvăşită. Sunt de evitat materialele care adaugă volum acolo unde desigur nici nu trebuie să existe, precum şi materialele de proastă calitate care pur şi simplu strică imaginea de ansamblu prin textura lor.

Comments

comments