Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum să folosești oja semipermanentă pentru unghii minunate?

Cum să folosești oja semipermanentă pentru unghii minunate?

Pentru că ne dorim să avem mâini frumoase și îngrijite, este indicat să avem grijă de unghiile noastre. Ce ne facem însă dacă unghiile sunt moi și se rup cu ușurință? În acest caz, din ce în ce mai multe persoane aleg să folosească serviciile tehnicienilor care realizează servicii de manichiură și pedichiura. Fie că alegem unghii cu gel sau cu ojă semipermanentă, este important ca unghiile noastre să arate mereu cu adevărat impecabil.
Care este diferența dintre gel și ojă semipermanentă?
Deși procesul de realizare este similar pana la un punct, tehnica de realizare a manichiurii este diferita. Unghia trebuie pregătită în prealabil aplicării ojei semipermanente, iar în acest sens se face degresarea și pilirea acesteia. Pilirea are rolul de a crea un strat de aderență, astfel încât manichiura realizată să fie cât mai rezistentă. În acest caz este nevoie de foarte multă atenție, deoarece dacă unghiile nu sunt pregătite așa cum trebuie, ele pot suferi ulterior, în sensul că oja semipermanentă va deveni casantă și va sări de pe unghie. Și în cazul gelului este nevoie de aceeași precauție, deoarece acesta poate plesni și poate aduce prejudicii majore unghiei naturale.
Oja semipermanentă, ca și gelul, va necesita uscarea straturilor in lampa specială, cu ultraviolete. Această etapa este foarte importantă, deoarece acest tip de oja nu se va putea usca precum o ojă normală în contact cu aerul. Uscarea necesită o anumită perioadă, cu repetarea procedurii ori de câte ori este aplicat un nou strat. Dacă uscarea se face în mod eficient, atunci manichiura nu va avea de suferit, însă în cazul în care oja semipermanentă nu este complet uscată ea se va deteriora în cazul lovirii.
Cât durează o manichiură realizată cu ojă semipermanentă? De regulă, întreținerea unghiilor după ojă semipermanentă se face cu recurență de circa 2-3 săptămâni. Firește, această perioadă depinde foarte mult și de rapiditatea creșterii unghiilor naturale, deoarece nimănui nu i-ar plăcea o manichiură în care unghiile naturale crescute tind să aibă lungime acoperirii semipermanente. Oja semipermanentă asigură o oarecare duritate unghiei naturale, însă nu va avea aceeași rezistență precum construcțiile cu gel. De aceea, oja semipermanentă se recomandă persoanelor ale căror unghii au deja o anumită lungime, fiind de fapt o modalitate eficientă de a beneficia de o manichiură frumoasă pentru mai mult timp. Oja normală, datorita rezistenței reduse, necesită ștergerea și întreținerea la minim 3-4 zile, drept pentru care oja semipermanenta para a fi cea mai buna soluție pentru persoanele care suferă de lipsa de timp.
Ce modele de unghii poti realiza cu ojă semipermanentă?
Paleta de culori și modele este foarte amplă și în cazul ojei semipermanente, la fel cum este și în cazul gelului sau al construcției cu acril. Totuși, tendința finalului de an pare a fi realizarea unghiilor cu pigment oglindă, model care face din unghiile aparent banale adevărate opere de artă. Pigmentul se aplică pe unghia realizată deja cu oja semipermanentă, iar pentru un efect cât mai puternic, se recomandă utilizarea unui substrat de oja semipermanentă de culoare neagra. Oja semipermanenta poate fi aplicata atât la salon, cât și acasă, dacă avem la dispoziție aparatura necesară în acest sens. Indicat ar fi însă să apelăm la profesioniști î domeniu, pentru a ne putea bucura de unghii cat mai frumoase și mai rezistente, pentru cât mai mult timp.
Oja semipermanentă a început să fie din ce în ce mai utilizată și în Romania, iar explozia de modele ne face să înțelegem că era nevoie de o dezvoltare și în această direcție. Oja semipermanentă ne oferă o alternativă ideală la oja normală, permițându-ne să ne eficientizăm timpul, astfel încât să îl putem folosi pentru alte proiecte pe care e avem în desfășurare.  
 
Sursa foto: Pixabay.com
Sursa: Agentia Digital Workforce
 

Comments

comments