Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum sa gasesti patuturi bebelusi sigure si prietenoase!

Cum sa gasesti patuturi bebelusi sigure si prietenoase!

Cand cumparati produsele pentru nou nascut trebuie sa aveti mare grija, mai ales cand este vorba de patuturi bebelusi. Copilul isi va petrece destul de mult timp dormind in acel patut, iar acest lucru inseamna ca trebuie sa cumparati un patut solid si rezistent, sa fie sigur si spatios. Fie ca alegi sa cumperi patuturi bebelusi second hand sau patuturi noi, trebuie sa verifici absolut toate caracteristicile si functiile patutului.

Iata mai jos cateva sfaturi despre cum sa alegi patuturi bebelusi perfecte pentru nou-nascuti:

  • Patutul din lemn – este destul de rezistent, durabil si stabil. Daca planifici sa faci mai multi copii atunci poti sa alegi sa cumperi patut din lemn pentru ca acesta este rezistent si suporta mai multe generatii de copii. Acest patut are dimensiuni standard si este foarte usor sa gasiti o saltea potrivita in cazul in care aceasta se deterioreaza si trebuie schimbata. Patuturile din lemn sunt destul de confortabile, iar copilul se poate misca in voie fara sa faca zgomot si fara sa poata sa evadeze din patut.

Unii parinti isi fac griji cu privire la faptul ca micutii pot sa se loveasca de gratii. Dupa 7 luni de viata copilul incepe sa fie mai activ, sa isi manifeste sentimentele precum bucuria si tristetea si sa se rastogoleasca in somn si asa ar putea sa se loveasca de gratii. Trebuie sa stiti ca exista si anumite aparatoare care se monteaza in jurul gratiilor, astfel incat sa mai atenueze impactul.
Patutul din lemn are doua optiuni de pozitionare. Pentru primele luni de viata ale copilului, mamica va avea acces foarte facil la bebelus pentru a putea sa-l aseze pe acesta cat mai usor in patut, in asa fel incat salteaua o sa fie asezata cat mai aproape de partea de jos a patutului pentru ca micutul sa nu poata sa sara din el.
Sa aveti in vedere ca patutul din lemn nu poate sa fie luat intr-o calatorie, dar acesta poate sa fie mutat cu usurinta dintr-o incapere in alta. Acest lucru se datoreaza rotilor cu care sunt prevazute aceste patuturi. Nu este necesar sa-l carati. Faptul ca este prevazut cu roti usureaza foarte mult munca si poate fi mutat chiar de catre mamica.

  • Patutul care se pliaza este confectionat din materiale sintetice, din plastic si material textil, avand sustinerea din metal. Aceste tipuri de patuturi bebelusi sunt usor de montat si evident de transportat pentru ca se pliaza si ocupa foarte putin spatiu. Acest aspect este foarte placut pentru copil pentru ca acesta ar putea sa doarma in patutul lui, oriunde, de exemplu, daca merge in vizita pentru cateva zile la bunici.

Patutul de tip pliabil este des utilizat pe post de loc de joaca. Patutul pliabil este de cele mai multe ori colorat si foarte vesel, venind la pachet cu o sumedenie de accesorii.

Sa aveti in vedere ca un patut pliabil care vine la pachet cu multe accesorii poate sa coste chiar mai mult decat un patut din lemn.
Puteti accesa aici magazinul online sa alegeti patuturi bebelusi de calitate, in acord cu preferintele si nevoile pe care le aveti.
Sursa: Agentia Fortin

Comments

comments