Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum să îți îngrijești corect pielea după ce ai născut

Cum să îți îngrijești corect pielea după ce ai născut

Sarcina și nașterea sunt evenimente care schimbă complet viața oricărei femei.
Din momentul în care îți ții pentru prima dată bebelușul în brațe, prioritățile ți se schimbă și vei observa ca lucrurile pe care înainte puneai mare preț pot fi lăsate în plan secund. Proaspetele mămici nu mai au la dispoziție același timp pentru a avea grijă de ele însele, iar când prind câteva ore libere, nenumăratele nopți nedormite își spun cuvântul.
Însă nu este nevoie să faci sacrificii mari pentru a arăta la fel de bine ca înainte de sarcină. Câteva trucuri de înfrumusețare te vor face sa te simți bine în pielea ta, iar când te vei privi în oglindă vei vedea nu numai o mamică frumoasă, dar și o femeie puternică.
În timpul sarcinii și după naștere, pielea ta va continua să se schimbe. Unele femei se confruntă cu rozaceea, din cauza fluctuațiilor hormonale, altele pot observa ca au început sa aibă probleme cu tenul, probleme de care înainte nici nu își făceau griji. „După sarcină, hormonii sunt daţi peste cap, în încercarea corpului de a se adapta. Pielea reacționează diferit în funcție de persoană, dar sensibilitatea pielii crește în toate cazurile. Poți avea parte de deshidratare, sensibilitate excesiva, acnee. Hiperpigmentarea este o altă problemă des întâlnită, mai ales în jurul ochilor, a gurii și a frunții”, spune Marina Peredo, dermatolog al Spitalului Mount Sinai din New York, potrivit Mom.me.
Îngrijește-ți tenul cu atenție
Tenul este primul care va avea de suferit după sarcină. Lipsa somnului, stresul și alimentația se vor vedea imediat pe pielea ta, așa că este important să îți ajuți tenul cu o hidratare optimă. Alege astfel de produse cosmetice, de o calitate superioară, care să-i redea pielii elasticitatea și nu uita de cremă de noapte, care să-ți regenereze tenul și să îi confere strălucire.
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a-ți ajuta tenul și pielea este să dormi cât mai bine. Odihna este însă o mare problemă când ai un nou-născut acasă, de aceea este importantă mai degrabă calitatea orelor de somn. Ai grijă ca patul tău să fie cât mai confortabil, bea cel puțin doi litri de apă pentru a rămâne hidratată și a-ți regla funcțiile organismului și roagă pe cineva să te ajute dacă te simți copleșită de oboseală.
Hidratează-ți și exfoliază-ți regulat pielea
Recapată-ți elasticitatea pielii aplicând în fiecare dimineață, după duș, o cremă hidratantă pe tot corpul și un tratament exfoliant o dată pe săptamână. Cele mai potrivite sunt cremele fără ulei, care se absorb rapid, nu îți încarcă pielea și nu favorizează producția de sebum.
Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont, mai ales dacă alăptezi, este să alegi produse organice, lipsite de parabeni și acid salcilic.
Revino încet la exercițiile fizice
Nu e cazul să te întorci înapoi în sala de sport imediat cum ai născut, cu atât mai puțin dacă bebelușul a venit pe lume prin cezariană. Stai întâi de vorbă cu medicul tău și întreabă-l după cât timp este bine să reiei exercițiile fizice ușoare. Nu îți forța corpul mai mult decât este necesar și lasă-i o perioadă de adaptare înainte să te apuci să ridici greutăți sau să alergi câte 5 kilometri.
Însă mișcarea, indiferent cât de obosită te-ai simți, este cea mai indicată pentru prevenirea depresiei post-natale și, paradoxal, un mod bun de a-ți recăpăta energia. În timpul exercițiilor, mai ales al celor cardio, în corp se eliberează endorfine, iar creierul secretă serotonină, supranumită „hormonul fericirii”.
Chiar dacă ai intrat într-o etapă nouă și frumoasă din viața ta, când singurul lucru care te mai preocupă este cum să ai cât mai bine grijă de bebelușul tău, este important ca și tu să fii în formă. Iar cu cât tu te simți mai confortabil în pielea ta, cu atât îi vei transmite și micuțului starea ta de bine.
Sursă foto: Shutterstock
 

Comments

comments