Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum se celebrează ziua de naștere prin lume

Cum se celebrează ziua de naștere prin lume

Cinci moduri în care se celebrează ziua de naștere prin lume și câteva tradiții asociate acesteia.

În China, tigrul este un simbol nelipsit de la ziua de naștere a copilului. Micuții primesc tigrii de pluș, haine cu tigri imprimate sau cadiurile sunt învelite în ambalaje cu reprezentări ale tigrilor. Sărbătoritul mănâncă tăiței lungi, simbol al unei vieți îndelungate, și va primi plicuri roșii cu bani în ele.
În unele părți ale Canadei, sărbătoritul este prins și uns pe nas de prietenii lui cu unt sau margarină. Ei cred că este un gest care aduce noroc.

Prima aniversarea a copilului este prilejul unei mari petreceri în Egipt, petrecere acre adun prieteni și rude ce-i oferă micuțului flori, cadouri, fructe ca simbol al vieții și creșterii. Florile sunt folosite ca decorațiuni pentru petrecere, iar fructele pentru a îndulci pe cei prezenți.
Aniversările de trei, cinci, șapte ani sunt prilej de mare bucurie în Japonia, deoarece se spune că aceste vârste aduc mult noroc.
În Brazilia, copiii mănâncă bomboane în formă de fructe și legume. Casele sunt decorate festiv cu flori de hârtie viu colorate. De ziua lor, copiii sunt trași de ureche pentru fiecare an împlinit.
La mulți ani!
Editor: Adina Gruia, Foto: 123RF
 

Comments

comments