Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum se face trecerea de la hrănirea cu lapte praf la alimentația solidă și diversificată?

Cum se face trecerea de la hrănirea cu lapte praf la alimentația solidă și diversificată?

Hrana are un rol foarte important în viața oamenilor. Nu numai ca aceasta oferă energia pentru a supraviețui, dar oferă și nutrienții de care organismul are nevoie pentru a putea funcționa corect. Pentru acest lucru este însă necesar să se adopte o alimentație sănătoasă și variată. În cazul copiilor, alimentația este și mai importantă, deoarece aceasta îi ajută să crească și să se dezvolte armonios. Dacă în primele luni de viață bebelușii sunt hrăniți numai cu lapte – lapte matern sau lapte praf – odată cu împlinirea vârstei de 6 luni, părinții trebuie să înceapă diversificarea alimentației copiilor, pentru a-i obișnui cu alimentele solide și variate.

Cum se începe diversificarea?

În creșterea unui copil, părinții se confruntă cu multe momente care le produc emoții puternice sau stres. Trecerea de la hrănirea cu lapte la o alimentație diversificată este unul dintre acele praguri emoționante pentru părinți. De aceea, mulți vor căuta informații referitoare la modul în care ar trebui să se înceapă diversificarea bebelușilor.

Există numeroase metode prin care alimentele solide pot fi introduse în alimentația bebelușilor, de la piureuri obținute dintr-o singură legumă sau din mai multe, până la bucatele de legume fragede, bine gătite, pe care copiii să le poată mesteca numai cu gingiile.

Cu toate acestea, cea mai potrivită soluție poate fi aleasă de părinți împreună cu medicul pediatru care urmărește bebelușul, în funcție de evoluția și de nevoile acestuia. Totuși, se recomandă ca alimentele să fie introduse pe rând, practică eficientă mai ales în cazul celor cu teren alergic.

Deși se trece la diversificarea alimentației, laptele nu va fi scos din alimentația copiilor, ci va reprezenta o completare, mai ales în primele săptămâni sau chiar luni, pană cei mici se obișnuiesc cu acest tip de hrănire și încep să consume o cantitate mai mare de alimente. Cei mai mulți copii continuă să consume lapte praf până la vârsta de 2 ani și chiar mai mult, lucru deloc neobișnuit.

O astfel de etapă poate veni cu numeroase provocări pentru părinți, dar este nevoie de răbdare și perseverență din partea acestora.

Foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns