Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum confecționezi un păun din hârtie

Cum confecționezi un păun din hârtie

Nu este greu să confecționezi un păun din hârtie, dar trebuie răbdare, atenție și ceva ajutor pentru cel mic. Citește, în continuare, cum procedezi.

Piticul tău va avea nevoie de ajutor , așa că îți recomandăm să ai fie toate elementele pregătite din timp, fie să le ai desenate, el trebuind să le decupeze și să le lipească. La coadă, elementul cel mai spectaculos, îl poți lăsa doar pe el, deoarece este vorba de un evantai.

Cum procedezi

  • Se confecționează coada (este un evantai) prin plierea repetată a laturii scurte a colii, după care se îndoaie la mijloc.
  • Trasează conturul trunchiului care este asemănător cu cel al unei lebede, dar cu gâtul mai scurt și mai puțin curbat. În imagine, partea din spate nu se vede, fiind „ascunsă” după coadă.  Decupează-l sau spune-i copilului să-l decupeze. Este important să găsești mărimea potrivită, pentru a se potrivi cu coada.
  • Desenează și decupează două aripi, cioc, coronița. Desenează ochii.
  • Desenează și decupează picioarele. Acestea au două componente: partea de jos, ghearele, se prind de corp printr-o fâșie îngustă, care se lipește sub aripă și vine pe sub gheare.
  • Cum asamblezi: evantaiul se îndoaie la mijloc și aplică lipici pe marginile care se unesc. Între ele așază trunchiul simpaticului păun din hârtie și apoi lipește marginile una de alta, prinzând între ele și trunchiul păunului. Lipește aripile, coronița, ciocul și picioarele și  desenează „ochii”, celebrul model de pe coada păunului.

Observație Vei vedea că păunul din hârtie se sprijină pe coadă. Prin urmare, pentru o bună stabilitate, încearcă să lipești de hârtia-suport o parte din coadă, aplicând lipici pe marginile „evantaiului”, de-o parte și de alta a trunchiului păunului.
Producție și foto: Adina Gruia

Comments

comments