Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum se taie unghiile nou nascutului

Cum se taie unghiile nou nascutului

O proaspata mamica se teme sa se apropie cu obiecte ascutite de orice fel de bebelusul ei, asa ca momentul in care trebuie sa taie unghiile nou nascutului devine stresant.  Totusi, aceasta clipa nu poate fi amanata deoarece unghiile nou nascutului cresc foarte repede. In plus chiar daca sunt micute-micute, unghiile sunt ascutite si bebe, pentru ca nu are control asupra miscarilor, se poate rani cu usurinta.

De ce bebelusul se agita si plange cand ii tai unghiutele

In primele dati pentru ca senzatia este noua.

Foarfeca este rece si acest lucru il supara.

Foarfeca nu taie bine, trebuie sa repeti operatiunea si… se supara din nou. 

Cum se taie unghiile nou nascutului

Foloseste o foarfeca pentru copii, noua si curata, pe care tine-o cateva minute in maini ca sa aiba o temperatura asemanatoare cu cea a corpului.

Nu folosi foarfeca sau unghiera pentru adulti. Spre deosebire de foarfeca pentru adulti, forfecuta pentru copii pe care o gasesti in farmacie are varfurile rotunjite pentru a evita ranirea bebelusului.

Unele mamici prefera sa taie unghiile cand bebe doarme, somnul bebelusului fiind un aliat al acestei operatiuni, altele dupa baita bebelusului, deoarece atunci sunt moi si el este mai relaxat, altele prefera sa-i distraga atentia cu o jucarie sau cer ajutorul altei persoane. Oricare varianta este la fel de buna atata timp cat bebe este linistit si iti poti indeplini "misiunea’ in siguranta.

Trage putin in jos (dezlipeste) pernitele degetelor pentru a taia doar unghiuta, fara sa-i ciupesti pielea.

Nu taia unghiutele in carne! Urmareste linia unghiei si pileste marginile cu o pila din carton. Unghiile de la picior se taie in linie dreapta. 

Alte sugestii

Alege o camera luminoasa si un moment in  care nu esti deranjata de telefoane sau musafiri.

In cazul in care bebe este prea agitat, amana operatiunea. Pune-i niste manusi pentru bebelusi ca sa nu se zgarie pana cand ii poti taia unghiile.

In loc de forfecuta, poti folosi unghiera pentru bebelusi sau pila. In cazul pilei, operatiunea dureaza mai mult, dar s-ar putea ca bebelusul tau sa o accepte mai usor.

Unele mamici prefera sa "roada" unghiutele lui bebe. Acest gest este contraindicat: nu stii cat de mult apuci cu dintii si, de asemenea, ii poti transmite microbi care se afla in gura ta.

Comments

comments

Lasă un răspuns