Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum speli corect hainele bebelușului. 5 factori esențiali pentru sănătatea lui

Cum speli corect hainele bebelușului. 5 factori esențiali pentru sănătatea lui

Din fericire, soluțiile sunt mai simple decât crezi, nu implică efort sau produse scumpe, ci doar mai multă atenție. Iată ce trebuie să știi:
Ce trebuie să știi despre mașina de spălat rufe
Unul dintre cele mai utile aparate electrocasnice, mașina de spălat rufe este esențială pentru a curăța ca la carte hainele bebelușului. Nu toate sunt la fel, te vei convinge doar aruncând un ochi printre aceste aparate, care vor curăța și dezinfecta hăinuțele celui mic în cel mai economic mod posibil și cu cât mai puțin efort.
Un bebeluș se murdărește repede, așa că vei avea o mulțime de hăinuțe de spălat. Vei avea nevoie, așadar, de o mașină de spălat de cea mai bună calitate, care să nu te lase la greu. Nu uita să pornești periodic un program de curățare pentru mașină. Poți să adaugi un produs special pentru dezinfectarea circuitelor ei sau poți utiliza doar puțină pudră anticalcar, apa are o temperatură suficient de înaltă pentru a elimina bacteriile.
Țesătura potrivită pentru bebe
Un factor foarte important este țesătura din care sunt confecționate hăinuțele copilului. Ea dictează confortul bebelușului, dar și felul în care trebuie spălate hăinuțele în așa fel încât să fie igienizate perfect. Bumbacul este cel mai bun material pentru pielea bebelușului. El îi ține de cald bebelușului în timpul iernii și este suficient de răcoros pentru purtatul în timpul verii. Mai mult, bumbacul se poate spăla la temperaturi foarte înalte, care distrug orice murdărie.
Cum să alegi detergentul și cât trebuie să folosești
Pe piață există detergenți special concepuți pentru a spăla hainele bebelușului. Vei găsi astfel de detergenți în drogherii, însă poți utiliza și un detergent clasic. Când alegi produsul de curățare a hainelor, nu folosi unul de tip 2 în 1 (detergent cu balsam), cu parfum prea puternic. Alege un detergent simplu, de mai bună calitate, și nu folosi prea mult atunci când speli. Recipientul mașinii de spălat destinat detergentului ar trebui să fie umplut cam pe jumătate, în niciun caz nu ar trebui să-l umpli.
Nu este nevoie să adaugi și balsam de rufe, detergentul este suficient pentru curățarea hăinuțelor. Un alt lucru pe care ar trebui să-l faci este să setezi mașina pentru o clătire suplimentară, pentru a elimina orice urmă de detergent.
Nu spăla prea multe haine deodată
Din dorința de a spăla cât mai rar, multe mămici au tendința de a supraîncărca mașina de spălat. Pentru ca hainele să fie spălate în mod corespunzător (și pentru a nu suprasolicita mașina de spălat rufe) cuva mașinii ar trebui să fie umplută doar pe jumătate. Apa și detergentul trebui să fie bine distribuie pe toate hainele, iar acest lucru va fi imposibil dacă speli prea multe haine odată.
Înălbitor pe bază de clor. Da sau nu?
Prosoapele albe, scutecele din bumbac sau body-urile albe sunt greu de curățat, o știe orice mămică. Una dintre cele mai vechi metode folosite pentru a dezinfecta rufele copiilor este utilizarea clorului. Folosirea lui nu este însă foarte sănătoasă. Totul depinde de cantitatea folosită, dar, în general, nu este recomandat. Dacă ai parte de pete foarte dificile și doar un inalbitor pe baza de clor te poate scoate din încurcătură, folosește o cantitate cât mai mică și clătește foarte bine rufele apoi (de două – trei ori). Te poți ghida după miros – dacă hăinuțele bebelușului miros a clor după ce s-au uscat, ar trebui să le mai clătești încă o dată.
Tu cum speli de obicei rufele pentru bebe?
Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments