Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum te asiguri că puiul tău are parte de un somn liniștitor în fiecare noapte

Cum te asiguri că puiul tău are parte de un somn liniștitor în fiecare noapte

Somnul odihnitor reprezintă pentru copii un factor extrem de important în procesul de creștere, oferindu-le în același timp energie și un tonus bun, pentru fiecare zi plină de jocuri și activități la scoală sau grădiniță. De aceea, este extrem de important ca cei mici să se poată bucura de ore bune de somn, în fiecare noapte. Dacă sesizezi faptul că cel mic se confruntă cu probleme legate de somn pe timpul nopții, poți recurge la câteva trucuri pentru a te asigura că adoarme mult mai repede și că are parte de orele de odihnă necesare. Pe 3 dintre aceste trucuri le găsești chiar mai jos:

Băiță înainte de culcare

Este demonstrat științific faptul că organismul nostru reduce automat temperatura medie, pentru a intra în faza de somn.  Pornind de la această idee, îți sugerăm următorul truc, pentru a te asigura că micuțul tău adoarme imediat: băiță înainte de culcare. După ieșirea din baie, corpul celui mic va fi astfel “păcălit” prin schimbarea temperaturii din camera sa, iar semnalul pe care îl va transmite mai departe creierului va fi “ trebuie să mergem la culcare”. În timpul băii celui mic, poți pune în apă săruri speciale cu efect calmant, ce îi vor relaxa micuțului tău întregul organism, pregătindu-l astfel pentru un somn dulce și liniștitor.

Activități înainte de culcare

Este foarte important ca cel mic să elimine toată energia pe care o mai are, chiar înainte de culcare. Așadar, asigură-te că joaca este o activitate pe care o face în fiecare seară, fie alături de prietenii săi, fie alături de părinți. Dacă afară, gașca îl așteaptă cu o mulțime de jocuri distractive, pe care puștii le reinventează aproape în fiecare zi, în casă vă puteți juca împreună cu un Lego Super Heroes, construind împreună un univers magic. Jocurile Lego nu doar că oferă un timp de joacă excelent, dar contribuie în același timp la stimularea creativității și a logicii, lucru hotărâtor pentru epuizarea energiei avute.

Camera celui mic

Camera copilului tău trebuie să fie spațiul perfect pentru somn și odihnă. De aceea, trebuie să ai în vedere câteva aspecte pe care această cameră trebuie să le îndeplinească. În primul rând, salteaua trebuie să fie extrem de confortabilă, pentru că un somn bun depinde foarte mult de acest produs de pat. Jaluzelele și draperiile sunt obligatorii, pentru a nu lăsa niciodată lumina de afară să pătrundă înăuntru. Cromatica este la fel de importantă, iar culori precum bleumarin sau verde crud nu trebuie să lipsească din acest peisaj.
Atunci când somnul copiilor este unul odihnitor, se poate observa imediat acest lucru în energia pe care o au a doua zi. De aceea, fiecare părinte trebuie să acorde o atenție deosebită acestui aspect important pentru creșterea și sănătatea celor mici. Așa cum ai citit și mai sus, sunt anumite trucuri verificate de care te poțti folosi, pentru că puiul tău să doarmă bine, în fiecare noapte. De la o băiță fierbinte, înainte de culcare, până la o seară magică alături de un Lego Super Heroes, Moș Ene este chemat în fiecare seară, pentru un somn dulce și odihnitor.
 
Sursa Digital workforce
Sursa foto: pixabay.com
 

Comments

comments