Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum te descurci cu copilul foarte matinal

Cum te descurci cu copilul foarte matinal

Trezirea matinala face parte dintr-un ciclu natural al corpului care poate fi cu greu schimbat. Partea buna a acestei situatii este ca, s-a observant, ca micutii care se trezesc devreme sunt mai optimisti si mai productivi. Dar daca totusi doresti sa mai stai putin in pat, iata cateva idei de la Alyson Schafer, expert in parenting.

5 solutii pentru mamele care au copii prea matinali

Dormi in camera copilului tau ca sa auzi ceea ce aude el. Poate ca este trezit de traficul de pe strada sau de alte zgomote  care razbat pana in camera lui.

Daca micutul sta cu ochii larg deschisi, incearca sa-l culci la loc. Draperiile trase la geamuri il pot convinge ca nu este inca ora trezirii.

In cazul in care copilul este matinal “din nastere” si este suficient de mare, lasa-i la indemana un cos cu jucarii cu care se poate juca in liniste. Poti incerca sa-i arati pe ceas care este ora 7 pentru a vedea ca aceea este ora de trezire pentru mami si tati.

Lasa-i cerealele la indemana, cateva carti si, in disperare de cauza (si daca nu este vorba de timp prea mult), il poti lasa sa-si porneasca televizorul pe sonor scazut pana cand va treziti.

Si, in final, daca nu aceste metode nu dau rezultate, incearca sa te adaptezi ritmului copilului tau. S-ar putea dovedi cea mai eficienta solutie care-ti va aduce, in plus, si ceva timp pentru treburile zilnice

 

Comments

comments

Lasă un răspuns