Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum te pregătești pentru o ieșire cu bebelușul tău?

Cum te pregătești pentru o ieșire cu bebelușul tău?

Lista completă cu lucrurile care nu trebuie să lipsească din geanta pentru scutece
Ieșirile cu micuțul tău necesită de regulă mult timp pentru pregătirea tuturor lucrurilor de care s-ar putea să aibă nevoie, pentru că niciodată nu vei putea anticipa cu exactitate situațiile care s-ar putea ivi. Din fericire, însă, venim în ajutorul tău cu o listă cu toate lucrurile esențiale ce îți vor fi de mare folos în timpul unei plimbări cu prichindelul. Aruncând o privire peste această listă cu obiecte înainte de orice ieșire, împachetarea unei genți pentru scutece nu va dura mai mult de câteva minute, iar tu te vei simți asigurată că nu ai lăsat nimic în urmă.
Toate lucrurile pe care trebuie să le împachetezi se pot împărți de regulă în două categorii:
Ceea ce are nevoie copilul

 • Scutecele vor fi întotdeauna primele pe listă. Este indicat să împacheteazi câte un scutec pentru fiecare oră în care veți fi plecați, sau un scutec pentru fiecare două ore, în funcție de vârsta micuțului. Asta pe lângă cele 2-3 scutece de rezervă, pentru situații neprevăzute. Totuși, dacă preferi să nu umpli atât de mult spațiu cu scutecele, poți reduce numărul lor, alegând acele scutece cu o putere mai mare de absorbție, cu ajutorul cărora bebelușul tău poate rămâne uscat mai mult timp. Spre exemplu, aceste scutece de la Pampers au un strat exterior care le ajută să rețină umezeala până la 12 ore, având în același timp grijă ca micuțul tău să nu simtă niciun disconfort. Utilizând scutece cu un grad mai mare de absorbție nu va mai trebui să împachetezi atât de multe pentru fiecare ieșire.
 • Blat și pătură pentru schimbat scutece. Dacă ai rezolvat problema scutecelor, ai nevoie și de un loc pe care să poți schimba copilul. Din acest motiv, trebuie să ai mereu cu tine și un blat și o păturică care să îi ofere confort celui mic în timp ce îl schimbi.
 • Șervețelele umede nu numai că sunt necesare pentru a curăța bebelușul de fiecare dată când îi schimbi scutecul, însă ai fi uimită cât de des va trebui să le folosești. Pentru că aceștia se murdăresc atât de repede, mereu vei fi nevoită să folosești șervețelele umede pentru a-i curăța mânuțele sau gurița copilului. Asigură-te că un pachet de șervețele umede este mereu accesibil pentru orice ocazie, altfel va trebui să te oprești adesea în plină stradă și să scormonești în toată geanta după el.
 • Crema hidratantă. Pentru că prichindeii au pielea extrem de sensibilă, va trebui să ai mereu o cremă la îndemână. Poți economisi spațiu, dacă te orientezi către cremele la tub, mult mai ușor de împachetat.
 • Suzeta și biberonul. Copiii sunt deseori neliniștiți fără suzetă, așa că este indicat să aduci cu tine câteva suzete igienizate, pe care să le ții împreună cu capetele de biberon într-o pungă de pastic cu sistem de închidere. Umple un  biberon cu lapte în caz că micuțului i se va face foame.
 • O babețică. Dacă bebelușul tău folosește biberonul sau a intrat deja în etape de diversificare, babețica este esențială pentru fiecare masă.
 • Un prosop intră la categoria obiectelor de care vei avea nevoie „în caz că”. Fie că îl vei folosi pentru a-i șterge mâinile micuțului sau pentru a absoarbe lichidele pe care le varsă pe el, oricând ai putea avea nevoie de un prosop din material absorbant.
 • Un schimb de haine și o căciuiță. O mamă este mereu pregătită pentru orice ocazie. Vremea schimbătoare ar putea crea probleme, așa că un schimb de haine mai gros și o căciuliță ar putea fi de folos în caz că micuțului i se face frig, sau chiar în caz că își pătează hăinuțele și va trebui să îl schimbi.
 • O jucărie. De cele mai multe ri, un copil morocănos poate fi înveselit imediat cu o jucărie. Pentru a evita scenele în care micuțul nu se oprește din plâns, îi vei putea da jucăria preferată pentru a-i distrage atenția.

Ceea ce are nevoie mama

 • Cheile, portofelul, telefonul. Tot conținutul genții tale trebuie să încapă acum în geata de scutece, așa că nu uita să le muți. Când ești deprivată de somn, este simplu să uiți și cele mai elementare lucruri. Pentru a te asigura că nu vei avea întâmplări neplăcute, păstrează mereu o sumă moderată de bani într-un buzunar al genții de scutece
 • O carte. În momentele în care bebelușul doarme, te poți relaxa și tu citind o carte pe o bancă, bucurându-te de aerul proaspăt.
 • Gustări sănătoase și apă. Nu uita să iei ceva sănătos de ronțăit, cum ar fi câteva fructe sau legume crude și o sticlă cu apă. Îngrijirea unui bebeluși poate fi epuizantă, așa că vei avea nevoie de un surplus de energie.

Pentru a te bucura pe deplin de o ieșire cu micuțul tău, treci prin lista de mai sus de fiecare dată. În doar câteva minute vei putea împacheta totul, fără grija și nesiguranța că ai putea uita ceva.
 
Foto: Shutterstock

Comments

comments