Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum te surprinde copilul de 9 luni

Cum te surprinde copilul de 9 luni

Vorbaretul descopera cuvintele, insa la inceput le experimenteaza pe bucati, fermecat de silabe. O sa te saturi de „caca” „baba” „gugu” si poate ca o sa nimereasca si un „tata” inainte de „mama”… Chiar daca pe moment o sa-ti fie ciuda ca a zis tata inainte de emotionantul mama, am sa te consolez spunandu-ti ca va mai trece timp pana cand cuvintele „mama” si „tata” vor avea sens pentru el.

Petrecerea din baie
Pentru a economisi timp, dupa ce copilul a implinit 9 luni si se tine tantos pe picioare poti face baie cu el in cada „de oameni mari”. Avantaje? In supraveghezi permanent, sunteti gata deodata cu baita, unde mai pui si distractia cu ratustele, mingiutele si alte jucarioare de plastic.
Aranjeaza-i in baie propriul lui dulapior. Asa vei avea de fiecare data la indemana prosoapele, samponelul, pijamaua, peria si toate accesoriile copilasului tau.

Mare cat inima ta!
Sunt treburi pe care le poate face si tati: prepararea laptelui formula, schimbatul scutecelor, plimbatul copilului in parc. Daca se poate, sugereaza-i sa se inscrie la un curs de gatit! Daca nu, spune-i ca face cei mai gustosi cartofi prajiti din lume. Doua cine tot le ai asigurate pe saptamana!

Daca-ti permiti, angajeaza pe cineva care sa te ajute din cand in cand la treburile casei, dar si cu cel mic. Nu e nevoie sa-ti neglijezi total cariera si celelalte obligatii. Nu?
Cand lumea ti se pare cu susul in jos, ia o pauza de la tot! Joaca-te cu puiul tau si toate grijile iti vor disparea ca prin farmec.

Cand ajungi acasa, lasa la usa toate grijile de peste zi. Imparte-le celor dragi toata iubirea pe care le-o porti. Discutiile de oameni mari suporta intotdeauna o mica amanare.

Comments

comments

Lasă un răspuns