Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > De ce este bine pentru copii să practice yoga?

De ce este bine pentru copii să practice yoga?

Introducerea unei practici de yoga de la vârste mici îi ajută pe copii să conștientizeze necesitatea obiceiurilor sănătoase chiar din perioada copilăriei. Îi ajută, de asemenea, să dezvolte un corp fizic puternic, să se bucure de coordonare și flexibilitate. Mai mult, îi ajută să își crească puterea de concentrare, coordonarea și să își crească încrederea în sine.
Practica de yoga pentru copii, ca și la adulți, are rezultate excelente în reducerea anxietății și a stresului, înlocuindu-le cu o stare de bine, de calm interior. Yoga pentru copii, începută de la vârste de 4-6 ani, îi ajută să se dezvolte în adolescenți care vor avea obiceiuri sănătoase.
Perioada de adolescență este una plină de schimbări fiziologice și mentale, care, de cele mai multe ori, în societatea Vestică, rezultă în obiceiuri nesănătoase precum: fumatul, consumul de alcool sau de substanțe recreaționale. Prin practica de yoga, aceste instincte negative pot fi eliminate înainte chiar să se manifeste.
Cum îi ajută yoga pe copii să se dezvolte echilibrat?
Ceea ce deosebește practica de Nirvana Yoga față de alte tipuri de activități sportive și de mindfulness este schimbarea care are loc la nivel mental:

 • Prin practica de exerciții de yoga: Salutul Soarelui, posturi de yoga, relaxare profundă și respirație, copiii își cresc nivelul energetic și toate problemele asociate cu un nivel de energie scăzut: gânduri negative, gânduri excesive, stres, anxietate, instincte negative. În lipsa acestor triggeri interiori, comportamentele negative nu vor avea de ce să apară;
 • Prin jocurile yoga, pe care copiii le iubesc, deoarece sunt simple, amuzante și le pun creativitatea și atenția la lucru, ei învață să se exprime fără emoții în fața unui grup, să se deschidă, să fie autentici, au libertatea să greșească și să nu câștige la jocuri fără să simtă Jocurile yoga îi învață spiritul de competiție fair-play și, în același timp, îi învață să facă parte dintr-o echipă și să lucreze împreună.

Nirvana Yoga pentru copii – o practică completă pentru un micuț fericit
Dacă copiii continuă cursurile de yoga pe o perioadă lungă de timp, cu recurență de o dată sau de două ori pe săptămână, ei vor resimți beneficii care îi vor însoți pe durata întregii vieți:

 • memorie bună;
 • disciplină interioară;
 • putere de concentrare crescută;
 • echilibru emoțional;
 • claritate mentală;
 • forță de acțiune;
 • performanță academică și, mai târziu, performanță la job.

Clasa de yoga pentru copii durează 60 de minute și este compusă din:

 • Exerciții dinamice – o serie de mișcări de yoga pentru copii, care le pregătesc mușchii și articulațiile pentru practica de yoga;
 • Salutul Soarelui – posturi de yoga care se fac într-un anumit ritm, cu respirație specifică, cu beneficii la nivel fizic și mental;
 • Posturi de yoga – îi ajută să își crească puterea de concentrare, răbdarea și îi relaxează mental;
 • Relaxare – moment important de conectare cu sine, care induce o stare de calm interior;
 • Jocuri și joacă yoga – momentele de râs și veselie ale fiecărei clase.

Cursurile de yoga pentru copii au loc la București în fiecare Sâmbătă, de la 16:30-17:30, iar părinții sunt bineveniți să participe alături de copii pentru o oră de conectare și relaxare. Studioul Nirvana Yoga este pe Strada Batiste nr. 28, Sector 2, București.

Sursă: admarks
Sursă foto: shutterstock

Comments

comments