Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > De-a Arhitectura încheie anul școlar 2019-2020 cu o expoziție online

De-a Arhitectura încheie anul școlar 2019-2020 cu o expoziție online

Asociația De-a Arhitectura încheie anul școlar 2019-2020 cu prima expoziție online pentru clasele din programele sale, din luna mai până în septembrie, unde creațiile copiilor din cursurile De-a arhitectura, care vor răspunde invitației de a participa la challenge-urile asociației, vor putea fi văzute de către tot publicul interesat de educația de arhitectură și mediu construit.

 

Sărbătoarea expozițiilor față-în-față, care a devenit o tradiție în cei 9 ani de activitate ai asociației, este suspendată în acest an școlar din cauza situației actuale, aceasta fiind prima oară când copiii, profesorii, arhitecții voluntari, părinți, bunicii, colegii și publicul nu se vor reuni pentru a sărbători munca de un an sau doi a celor mici, materializată prin machetele orașelor gândite de ei.

Cursurile asociației („De-a arhitectura la grădiniță”, „De-a arhitectura mini”, „De-a arhitectura în orașul meu”, „De-a arhitectura în școala mea”) s-au întrerupt brusc la începutul lui martie, odată cu multe din activităţile curente şi cu şcoala în formula pe care toți o cunoaştem dintotdeauna. În unele cazuri, întâlnirile au fost reluate sub altă formă, la fel şi interacţiunea în clase, de data asta în mediul virtual. 

La final de an, asociația le propune profesorilor și arhitecților să completeze un chestionar care invită la un moment de reflecţie asupra activităţii de până acum şi la a sugera modul în care aceștia și-ar dori să continue cursurile. Răspunsurile îndrumătorilor profesori și arhitecți vor ajuta echipa De-a arhitectura să adapteze conţinutul, programul de formare a îndrumătorilor, activităţile de asistenţă din partea asociaţiei, dar şi, probabil, transferul în online.

Din martie și pâna acum reţeaua De-a arhitectura din întreaga ţară a lucrat și continuă să lucreze (la distanţă), să creeze și să imagineze conţinuturi noi, adaptate acestor zile, care se găsesc pe canalele asociației cu hashtag-ul #DeaArhitecturaAcasa (http://www.de-a-arhitectura.ro/deaarhitecturaacasa/). La fiecare trei săptămâni De-a Arhitectura lansează o nouă activitate online, până acum fiind propuse deja două provocări/challenge-uri pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, respectiv 9-12 ani.

Pentru orice alte detalii puteți contacta asociația la: [email protected] sau vă puteți informa pe site-ul asociației, aici: http://www.de-a-arhitectura.ro/ sau pe pagina de Facebook, aici: https://www.facebook.com/DeAArhitectura/.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns