Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > De ce bebelusul pierde in greutate in primele zile de viata

De ce bebelusul pierde in greutate in primele zile de viata

Bebelusii pot pierde pana la 10 % din greutatea corpului lor in primele trei zile de viata (bebelusul hranit la san ar putea pierde un pic mai mult decat cel hranit cu biberonul, deoarece in cele mai multe cazuri lactatia se instaleaza cum trebuie in a treia zi dupa nastere)

Unul din motive este faptul ca bebelusul este somnoros si trebuie sa se refaca dupa trauma nasterii, iar hrana nu este pe lista lui de prioritati.

De asemenea, el pierde o parte din lichidele cu care s-a nascut. Dar nu intra in panica. Bebelusii se nasc cu o rezerva de lichid suficienta sa le ajunga in primele trei zile de viata, chiar daca nu se hranesc suficient.

Pe de alta parte, dr. Speranta Farca (pe care am citat-o in articolul In primele zile de viata bebelusul pierde 10% din greutate) vorbeste, in lucrarea "Ce traieste copilul si ce simte mama lui" de un regres al nou-nascutului. Nu uita: adaptarea la noul mediu nu este un proces usor si acest lucru se reflecta inclusiv in faptul ca bebe pierde in greutate. 

Dupa o saptamana, el incepe sa ia din nou in greutate. Daca bebelusul tau nu a recapatat greutatea de la nastere dupa doua saptamani sau pierde mai mult de 10 % din greutatea corpului in primele zile de viata, medicul iti poate sugera strategii de alimentatie, cum ar fi completarea cu formula de lapte in cazul in care alaptezi.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns