Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > De ce plange bebelusul de 3-6 luni

De ce plange bebelusul de 3-6 luni

După ce am identificat răspunsul la întrebarea de ce plânge bebelușul în primele 3 luni de viață, mergem la următoarea etapă, 3-6 luni. Acum își face loc și nevoia de atenție, subliniază echipa MAMI.
Dacă în primele 3 luni de viață bebelușii plâng mai mult instinctual, în această etapă ei încep să realizeze că plânsul poate face ca anumite lucruri să se întâmple așa cum vor ei și nu se jenează să folosească această armă.
Spre exemplu, micuțul se poate folosi de plâns pentru a te face să-l iei în brațe.
Un alt motiv al plânsului este frustrarea – de pildă, se plictisește ori nu reușește să se întoarcă de pe burtică pe spate atunci când vrea el.
Vestea bună este că, de obicei, orele de plâns se reduc la această vârstă, iar la majoritatea copiilor, colicile dispar tot acum.

Cum liniștești bebelușul de 3-6 luni

Ca soluție antiplictiseală, ieșiți des la plimbare, cel puțin o dată pe zi.
Vorbește-i tot mai mult. Puiul tău dorește mai intens decât orice să  petreacă timpul în compania ta, mai ales că, pentru el, tu ești cea mai fascinantă jucărie.
Dacă încă se trezește des noaptea plângând, încearcă să nu-l iei imediat în brațe, ci doar să-l mângîi și să-i vorbești pe un ton cât mai calm – astfel îi dai ocazia să învețe cum se poate liniști singur.
Sursă: revista MAMI/ aprilie 2014
Foto: Image Courtesy of David Castillo Dominici/ FreeDigitalPhotos.net
 

Comments

comments