Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > De ce plange copilul de 9-12 luni

De ce plange copilul de 9-12 luni

Acum, la 9 luni, este deja mărișor. Cei mai curajoși puiuți chiar se avântă să facă primii pași. În plus, după atâta timp de conviețuire cu bebe, îi cunoști deja toate tipurile de plâns. Știi când îi este foame sau e obosit, nervos ori cu scutecul murdar. Dar la această vârstă, apare un nou tip de plâns, se arată într-un articol dedicat acestui subiect, publicat în revista MAMI. Să vedem, în continuare, despre ce este vorba.

Expresiile tale faciale au un impact puternic asupra lui: dacă râzi, râde și el, dacă te încrunți sau ai o figură speriată, începe să plângă. Tot acum pornește într-o călătorie a descoperirii propriei independențe. Așa că, dacă-l oprești din alergătură sau din activitatea lui, o să protesteze plângând. Și pentru că încă nu poate vorbi, bazându-se pe gesturi, în cazul în care nu înțelegi ce vrea sau spre ce anume îți arată, reacția va fi tot de plâns.

3 soluții pentru a liniști copilul de 9-12 luni

Dacă micuțul reacționează la stările tale, atunci e semn că trebuie să tragi adânc aer în piept  și, în primul rând, să te liniștești tu.
Dacă vrea să urce scările, în loc să-i interzici pur și simplu, ia-l de mână și faceți altceva interesant.
Când nu înțelegi ce arată, apucă-l de mânuță și, prin eliminare, descoperă ce anume voia să-ți indice.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: revista MAMI/ aprilie 2014

Comments

comments