Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > De ce sa-ti inscrii copilul la ateliere de teatru

De ce sa-ti inscrii copilul la ateliere de teatru

Ateliere de teatru: beneficii pentru copilasi

Acestea sustin dezvoltarea memoriei, a atentiei, a imaginatiei, a gandirii si a spiritului de echipa. Elimina sentimente precum frica de comunicare, timiditatea, neincrederea. Dezvolta mobilitatea fizica si psihica, exprimarea libera a sentimentelor, depisteaza problemele de dictie si ajuta la imbunatatirea acesteia si imbogateste vocabularul.
„Schimbarea este spectaculoasa”, spune Oana Bineata, actor si coordonator al unor ateliere de teatru. „Intr-o zi, a venit o fetita, implinise de putin timp sase ani, care era foarte sensibila, delicata, vorbea incet (de abia i se auzea glasul) si nu se implica in jocuri de teama ca o sa greseasca. Dupa sase luni, intr-o adaptare a Scufitei Rosii a primit un rol de floare – era un personaj delicat, potrivit ei, si a fost… ca o magie”, povesteste aceasta.
Copilul realizeaza ca la un atelier de teatru poate sa se joace, ca se descopera, ca poate sa greseasca – si ca invata din greselile pe care le face aici, greselile facand parte din procesul de invatare – lucru care-i sporeste micutului increderea in sine.
Intre timp, fetita timida de care iti povesteam mai sus a devenit mai increzatoare. Este sigura pe ea, canta, se misca mult, vorbeste tare, ii coordoneaza pe ceilalti copii. „Ii tot spuneam ca este extraordinara, pentru ca era extraordinara, si, intr-adevar, ceea ce s-a petrecut cu ea a fost un lucru minunat”, isi aminteste Oana Bineata.
Foto: Guliver/ Thinkstock
 

Comments

comments