Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > De mâncare, la plimbare. Ce gustare îi dai?

De mâncare, la plimbare. Ce gustare îi dai?

(P) Sezonul cald îi ține pe cei mici mai mult pe-afară, la joacă în aer liber. În parcul de lângă casă, la curte, în drumeție cu mașina sau în concediu, o gustărică delicioasă e întotdeauna binevenită.

În anotimpul cald, gustările servite la plimbare sau în parc, sunt o obișnuință. Multe mame sau bunici preferă chiar să le ofere celor mai mititei mesele importante ale zilei tot în aer liber, motivând că în felul acesta copilul mănâncă mai bine și nu mai face prea multe mofturi.

Reguli stricte, în parc

 
Este însă foarte important ca oricine alege să îi ofere copilului orice gustare la plimbare să urmeze câteva reguli importante. În primul rând, va trebui să iei în bagaj doar hrană care nu se poate altera – din acest punct de vedere, produsele pasteurizate sunt mult mai rezistente la temperaturi mai ridicate. Apoi, înainte de masă va fi nevoie să te speli pe mâni sau să folosești un gel dezinfectant ori șervețele antibacteriene. Riscul de a face enterocolită este foarte mare în perioada sezonului cald. Nu în ultimul rând, copilul, mai ales cel de vârstă mică, nu va primi mâncare atâta vreme cât se află în mișcare. El trebuie să stea pe loc, în cărucior sau pe băncuță, pentru a evita riscul de a se îneca.
În ceea ce privește bunătățile pe care le poate consuma afară, ca gustare, ele pot fi alcătuite din:

  • Piureuri speciale pentru bebeluși – găsești piureuri gata preparate, ce nu necesită refrigerare, speciale pentru bebeluși, pasteurizate, din ingrediente atent selectate, care sunt ambalate așa încât să le poți transporta cu ușurință. Sunt de preferat cele în recipiente ready to go, cu tetină, în locul celor ambalate la borcan, deoarece nu există riscul de a se sparge și copilul le poate mânca și chiar de unul singur, fără a fi nevoie ca tu să-i dai cu lingurița (orice mămică mai merită o pauză, nu?).
  • Gustări preparate în casă. Aici intră checul simplu, prăjiturile cu fructe (mai ales dacă la prepararea lor se folosește siropul de agave sau de arțar, și nu zahărul) sau biscuiți speciali pentru bebeluși (în cazul în care nu ai timp să-i prepari biscuiți, găsești și la magazin produse destinate special celor mici).
  • Fructe – caisele și bananele sunt foarte potrivite pentru gustarea din parc, la fel și piersicile, nectarinele sau pepenele, cu condiția să fie tăiate bucățele, puse într-un bol cu capac și să nu treacă mult timp până la consumarea lor. Pentru a le păstra în siguranță, ai avea nevoie de o gentuță termo-izolantă.

Atenție și în concediu!

 
Este limpede că nu vei putea căra după tine toată cămara şi tot frigiderul! Iar în perioada diversificării, oferta restaurantelor nu este chiar adaptată nevoilor unui bebeluș, chiar dacă îi poți servi, de exemplu o supă cremă.
De aceea, ori optezi pentru o cazare self-catering – astfel încât să îi prepari chiar tu masa (deși nu este cel mai comod lucru), ori apelezi la preparatele pasteurizate și gata ambalate, din comerț. Acestea din urmă sunt varianta ideală și pentru gustări, în special cele de genul celor amintite deja, ready to go, deoarece sunt practice și nu necesită refrigerare. În nici un caz nu îi cumpăra mâncărică de la colţul străzii sau de la orice dugheană!

 

Soluția sigură, practică și… gustoasă

 
Piureurile Nestlé Naturnes, din ingrediente atent selecționate, sunt ideale pentru deplasări, ca gustare între mese sau ca desert!!
Din fructe, legume și cereale atent controlate, piureurile sunt pasteurizate pentru a elimina micro-organismele patogene care ar putea contamina mâncarea, păstrându-și totodată valoarea nutritivă. Ambalate în atmosferă protectoare, nu conțin conservanți și pot fi păstrate la temperatura camerei.
 
De ce să le alegi? Deoarece conțin fructe, legume și cereale 100% naturale, sunt îmbogățite cu Vitamina C, nu au zahăr adăugat și nu conțin conservanți sau coloranți. În plus, sunt ambalate într-un format practic „ready to eat” și „on the go” fiind ideale pentru deplasări: în parc, în excursiile cu mașina, la cumpărături sau când facem o vizită la buni.

Bune și pentru mami! Asta deoarece, începând cu vârsta de un an, puiul tău a devenit mai îndemânatic și îl poate consuma de unul singur. Astfel beneficiezi și tu de o pauză binemeritată. În plus, piticul se va murdări mai puțin datorită sistemului tip tetină. Piureurile Nestlé Naturnes sunt ușor de depozitat, nu necesită refrigerare și sunt ușor de transportat (chiar și în poșetă sau în buzunarul gecii). Spre deosebire de borcane, nu există riscul de a se sparge iar recipientul este resigilabil; păstrat le frigider, acesta poate fi consumat în următoarele 24 ore. Atenție, nu lăsați capacul la îndemâna micuților!
Nu uitați că până la vârsta de șase luni, potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, alimentația bebelușului se bazează exclusiv pe lapte matern și este important să alăptezi cât mai mult timp posibil!

Comments

comments