Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii DE PASTRAT > Decorațiune pentru masa de Paște dintr-un cofraj de ouă

Decorațiune pentru masa de Paște dintr-un cofraj de ouă

Decorațiune pentru masa de Paște: cloșca pe ouă

Materiale necesare

  • Carton (îți recomand să alegi unul mai gros, poate chiar de la o cutie)
  • Un cofraj de 6 ouă
  • Tempera
  • Carioca neagră și de o altă culoare.

Instrucțiuni
Trasează o linie pe mijlocul cofrajului (pe lungimea acestuia), apoi taie cofrajul după ea, ca în imagine. Lasă-l pe copil să-l picteze în culoarea pe care și-o dorește și lăsați-l la uscat, fără să așezați ouăle în el.
Decorațiune pentru masa de Paște #3
Desenează o siluetă de cloșcă din bucata de carton ca în imagine și lasă-l pe copil să o decupeze. Recomand folosirea unui carton mai gros, poate chiar a unui fragment dintr-o cutie pentru ca găina să poată sta drept pe ouă (dacă folosești o coală de carton subțire, găina se va îndoi – fie în spate, fie în față).
Conturează, tu sau copilul, cu carioca neagră ochiul, ciocul, creasta, schițează o aripă și penele. Lasă-l să picteze cu roșu creasta și ciocul găinii și să schițeze o aripă și penele.
Dacă nu aveți carton colorat, copilul tău poate să picteze găina în culoarea dorită (sau culorile dorite).
Decorațiune pentru masa de Paște #2
După ce găina se usucă, așaz-o în suportul de ouă, fixând-o în fanta pe care ai tăiat-o pe mijlocul cofrajului, apoi pune ouăle în jurul ei. Suportul este gata, îl puteți așeza pe masa de Paște!
Recomandare: aveți grija ca dimensiunea cofrajului și cea a găinii să se potrivească. Pentru a se potrivi cu suportul din imagine, „baza” găinii are 11 centimetri.

Îți place această decorațiune pentru masa de Paște?
Sursă: Krokotak.com, Producție și foto: Adina Brânciulescu

Comments

comments