Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Decoratiuni, activitati creative si accesorii din nasturi

Decoratiuni, activitati creative si accesorii din nasturi

6 idei practice și originale de decorațiuni, activități creative și accesorii din nasturi

Copac Copilul poate realiza o simpatică operă pentru care are nevoie de o ramură subțire de copac, pe care o lipește pe o bucată de carton. În locul frunzelor, va lipi nasturi (spune-i să aleagă culoarea acestora în funcție de anotimpul pe care dorește să-l reprezinte).

Inele de diferite dimensiuni  Pentru aceste accesorii nu e nevoie decât de  nasturi puțin mai deosebiți – metalici, cu decorațiuni, sau cu forme interesante. Treceți un fir prin găurile lor, legați capetele și bucla formată va intra pe degetul ales.
Caracatiță veselă Schițează o caracatiță cu 8 brațe pe un carton colorat. Spune-i copilului să lipească pe tentacule mai mulți nasturi de aceeași dimensiune, dar de culori diferite.
Curcubeu Ai nevoie de o hârtie albă sau, și mai bine, de un fundal albastru, cu nori, pe care-l poate picta copilul tău. Lipiți rânduri de nasturi multicolori, de forma curcubeului, fiecare rând având una dintre culorile acestuia. Așezați șirurile în ordinea culorilor curcubeului (ROGVAIV).
Dacă inelele i-au plăcut mult și dorește șă alte accesorii, confecționați brățări din nasturi. Brățările sunt cele mai practice bijuterii pentru cei mici: sunt multicolore, le pot face cadou prietenilor și nu costă aproape nimic. Treceți niște fire mai groase de ață sau lână prin găurile nasturilor pentru a face un șir, pe care-l încheiați cu o fundiță. Poți alege nasturi de mărimi asemănătoare, dar de forme și culori diferite.

Un buchet de flori din nasturi este o decorațiune perfectă pentru biroul unui mic școlar. Cu ajutorul unor sârme plușate acoperite cu material puteți confecționa un suport tip vază, în care puteți pune ustensilele de scris, și printre ele niște flori haioase cu tulpini din sârmă plușată  și cu nasturi uriași, colorați, în vârf.
Foto: Guliver/ Thinkstock, Idei activități: todayparents.com, Editor: Adina Gruia
 

Comments

comments