Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Dezvoltarea bebelusului. Ciudatenii din primele luni de viata

Dezvoltarea bebelusului. Ciudatenii din primele luni de viata

5 explicatii pentru lucruri "neintelese" pe care copilasul le face in primele luni de viata.

Dezvoltarea bebelusului si "misterele" primelor luni

Bebelusul are un miros foarte placut
Si aceasta pentru ca micutii nu transpira. Glandele sudoripare apocrine, raspunzatoare de mirosul neplacut al corpului, nu se activeaza decat in perioada pubertatii.

Sughite frecvent
Sughitul este un lucur normal in dezvoltarea bebelusului: in primele sale luni de viata, bebelusul va sughita cu siguranta la intervale regulate. Acest lucru se intampla cel mai adesea dupa ce este hranit. Este normal si nu ai de ce sa te ingrijorezi, mai ales ca sughitul la bebelusi nu se simte la fel ca la adulti.

Degetul mic, degetul carlig
Folosit pe post de carlig, degetelul mic prinde degetul adultului intr-un gest de dragoste si afectiune, ne spun specialistii.

Barba e mereu umeda de saliva
Sistemul nervos imatur al bebelusului duce la incapacitatea de a-si controla muschii guritei, astfel incat sa opreasca saliva sa inunde barbia. Saliva este importanta pentru procesul digestiv, deoarece are rolul de a inmuia alimentele, facandu-le mai usor de inghitit.

Isi molfaie degetele de la picioare
De cand isi poate prinde piciorusele, a descoperit ca are degete si aici, deci inca o „jucarie noua“! Sunt asa de draguti cand isi fac de lucru cu degetelele… Si sa stii ca nu de foame si le roade.

Comments

comments

Lasă un răspuns