Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Diversificarea: 5 intrebari comune

Diversificarea: 5 intrebari comune

Diversificarea alimentara a bebelusului aduce cu sine o multime de intrebari pentru mamici. Iata raspunsul la 5 dintre ele.

Abia i-au dat dinţisorii şi au început să se carieze. De ce?

Este foarte posibil ca micuţul să aibă carii de biberon. Dacă îi dai înainte de culcare ceai îndulcit şi bebeluşul adoarme cu biberonul în guriţă, riscul de a face carii este foarte mare. La fel se întâmplă cu laptele. Dinţii de lapte se cariază mult mai uşor decât cei definitivi.

Când are voie carne de porc?

Abia după vârsta de doi ani – cu cât mai târziu, cu atât mai bine. Carnea de porc este grasă şi greu de digerat de stomacul micuţului, aşa că nu te grăbi prea tare să i-o prepari.

Să bea apă sau ceai?

Câtă vreme este exclusiv alăptat, micuţul nu are nevoie de supliment de apă. După ce începe diversificarea, îi poţi da, dar obligatoriu plată. Ceaiul este şi el bun, însă neândulcit. E posibil ca năzdrăvanului să-i placă ceaiul încă din perioada colicilor, aşa că îi poţi da din când în când. De asemenea, fă-i suc de fructe diluat cu apă.

E nevoie de supliment de vitamine?

Cele mai bune vitamine pentru puiul tău sunt din fructe şi legume proaspete. Nicio vitamină din sirop nu se compară cu cea naturală. Stimulează-l să pape cât mai multe legume şi fructe proaspete! Singura care trebuie dată obligatoriu copilaşilor este vitamina D.

La ce vârstă poate să mănânce iaurt cu fructe din comerţ?

Teoretic, brânzica sau iaurturile cu fructe cumpărate, speciale pentru copii, pot fi date micuţilor de la vârsta de doi ani. Dar de ce să nu alegi varianta mai sănătoasă, şi anume să-i tai tu bucăţele de fructe pe care să le amesteci în iaurtul simplu?

Comments

comments

Lasă un răspuns