Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Puiul tau are dureri de ureche?

Puiul tau are dureri de ureche?

Nesuferitele dureri de ureche sunt produse de o infecție în zona timpanului sau a canalului auditiv din pricina blocajelor care apar la acest nivel sau chiar a unei probleme dentare.

În cazul în care copilul se plânge de dureri în această zonă survenite în urma unui episod de răceală, fiind însoțite de febră, poți suspecta apariția otitei medii.
Simptomele otitei
Secrețiile nazale cauzate de răceală care nu se scurg blochează canalul auditiv, favorizează dezvoltarea bacteriilor și apariția inflamației la acest nivel. Din această cauză apar dureri de ureche însoțite de febră, scăderea apetitului, stare de agitație și plânsete, mai ales seara, când copilul doarme pe urechea bolnavă.
Tratament pentru otită la copii
Multe otite trec de la sine. Totuși, pentru calmarea sâcâitoarelor dureri de urechi, trebuie administrate preparate cu nurofen și ibuprofen, iar pentru curățarea cât mai eficientă a căilor respiratorii, se vor folosi apă salină și picături recomadate de medicul pediatru.
Atenție! Du-l la medic dacă: febra nu scade chiar și după câteva administrări de antitermic (dacă mai ai încă nelănuriri pe tema febrei, în febra la copii vei găsi informații utile despre febra virală, bacteriană, despre măsurarea acesteia și multe alte aspecte utile). E posibil să fie nevoie de tratament cu antibiotice!
Foto: pixabay.com, sursă: revista MAMI/ octombrie 2014
 

Comments

comments