Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > E bolnav. Ce faci greșit?

E bolnav. Ce faci greșit?

Îi da antitermice când nu este cazul.
Se consideră că piticul are febră atunci când temperatura rectală este mai mare de 38 de grade Celsius. Și nici atunci nu e cazul să dai fuga la raftul cu medicamente. speriată că ai de-a face cu febră la copil! Asta înseamnă doar că organismul lui luptă cu virusul. Dacă febra trece de 39 de grade Celsius, atunci poți apela la medicamente și remedii anifebrile.

Îi dai siropuri antitusive fără să întrebi medicul
Pentru că te sperie tusea lui, pentru că farmacia este la o aruncătură de băț și nu ai nevoie de rețetă pentru ele, te hotărăști să-i dai siropuri antitusive. Dar ce faci este greșit! Mergi la doctor și, până atunci, mai bine îi dai micuțului bolnav o linguriță de miere.
Insiști ca doctorul să-i dea antibiotice
Acestea nu funcționează decât în lupta cu bacteriile, nu și cu virusurile! Așa că ai încredere în ceea ce spune pediatrul, pentru că altfel mai rău faci – antibioticele pot cauza diaree, reacții alergice și scad rezistența organismului la bacterii.

Folosești lingurița de ceai pentru a-i da medicamente
Pe lângă faptul că aceste lingurițe variază ca dimensiuni și model, nu ai cum să măsori cu ele exact doza ce trebuie administrată. Drept urmare, riști să-i dai doza greșită! Folosește lingura sau seringa dozatoare din pachetul medicamentului.
Folosești termometrul greșit
Dacă piticul tău bolnav are sub un an, măsoară-i temperatura rectal. Dacă e mai mare, i-o poți măsura oral sau auricular.
Sursă: revista MAMI, ianuarie 2016, Foto: 123RF
 
 
 

Comments

comments