Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > E grav ca isi suge degetelul?

E grav ca isi suge degetelul?

Ei bine, afla ca suptul degetului este normal la sugari si la copiii mici. Practic, este un instinct natural care apare in primele luni de viata si uneori inca din perioada intrauterina. Acest instinct se diminueaza in timp, incepand cu varsta de 6 luni, insa unii copilasi pot continua sa suga degetul si atunci cand sunt… cam marisori. Si aceasta pentru ca obiceiul cu pricina are pentru ei un efect calmant. Sugarii si copiii mici isi mai sug degetelul atunci cand le este foame, cand sunt somnorosi, agitati sau plictisiti.

Daca isi suge degetelul, este afectata pronuntia

Da, este adevarat, daca suptul degetului persista si se intensifica dupa varsta de 4 ani, poate lasa urme vizibile la varsta adulta. Pozitia dintilor este pentru dentisti semnul ca pacientul, in copilarie, a practicat acest obicei. Oasele moi ale fetei vor fi deformate, iar maxilarul impins in fata. Din acest motiv ar putea aparea, in vorbire, probleme de pronuntie. Psihologii afirma ca, atunci cand copilul este mic, cea mai buna modalitate de a-l dezvata de suptul degetelului il reprezinta oferirea de variante: batiste, ursuleti, jucarii recomandate de ortodonti – disponibile in farmacii – pe care micutul sa le foloseasca in tranzitia de la deget spre variante mai putin daunatoare.

Fa-l sa uite degetel

Una dintre cele mai simple metode de aplicat in vederea renuntarii la acest obicei este distragerea atentiei micutului atunci cand vrea sa isi suga degetul si antrenarea lui in alte activitati.

Comments

comments

Lasă un răspuns