Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Edward, o minune de copil

Edward, o minune de copil

(P) Eram foarte fericită că am un copil minunat și mă bucuram de copilărie împreună cu el, când am aflat că sunt însărcinată din nou.

Am avut un sentiment neutru și spun asta pentru că bucuria nespusă de a avea un copil era oarecum anulată de o teamă de-a mea, aceea de a nu avea suficientă dragoste și pentru el. Simțeam că îmi iubesc primul copil atât de mult, încât nu o să mai pot iubi pe nimeni cu aceeași intensitate. Timp de nouă luni am avut această teamă. În ziua în care a hotărât să ne cunoaștem, am aflat că m-am înșelat enorm! M-am îndrăgostit pe loc de pielea lui fină și brăzdată de cute adorabile și de minunatele inele de aur pe care le purta pe cap. Ei bine, da… era un grăsan blond și creț, cu o față angelică, ce cântărea 4.440 g și măsura 54 cm.

concursul Pufies
Foto: KinderStudio

Prima alăptare a intensificat și mai mult sentimentul. Nu-mi puteam lua ochii de la pufoșenia ce mă privea mirată, cu două mărgele albastre. Am aflat astfel un lucru ce avea să mă facă foarte fericită: dragostea nu se împarte, dragostea se înmulțește! Edward-Gabriel este un copil așa cum orice mamă și-ar dori să aibă. Nu știe să plângă, se trezește râzând, când îi e foame sau somn își bagă degețelul în guriță și așteaptă să observ că are nevoie de mine. Edward adoră apa: nu e nevoie decât să îl dezbraci pentru a începe să dea din toate cele și a chicoti și a se bucura știind ce urmează. Încă de la prima băiță a fost tot un zâmbet, mai ales că a făcut-o împreună cu frățiorul lui mai mare, în vârstă de trei ani, pe care îl urmărește cu plăcere, gângurește și râde numai dacă îl aude vorbind. Tot de la frățiorul lui a căpătat și porecla de Bombi, de la faptul că era așa de rotunjor când s-a născut, că semăna cu o bombiță.
Nu a vrut nicio clipă să doarmă departe de mine, la fel ca și frățiorul lui, așa că practicam co-sleepingul, în trei. Și e minunat! Astfel, alăptatul este mult mai ușor atât pentru mine, cât și pentru bebe, care suge cât dorește. Dimineața e mereu plină de chicoteli și voie bună. De cum deschide ochii și te zărește, e tot numai un zâmbet!
concursul Pufies
Foto: KinderStudio

Undeva în jurul vârstei de cinci luni, a hotărât că e timpul să se ridice. De cum mă zărește, își ridică picioarele și capul, proptindu-se în coate, și se arcuiește până ce se înroșește ca un rac, încercând a se ridica în fund. Iar dacă binevoiești să-i întinzi mâna de care să se ajute, atunci devii cel mai bun prieten al lui: îți dăruiește un zâmbet și te cuprinde cu mânuțele de față, te trage spre el vrând să te apuce cu gurița. Când simt mirosul lui minunat și gingășia în care este învăluit, nu pot să nu îi sărut fiecare centimetru, să îl gâdil, să îl strâng în brațe! Nici cel mai scump parfum nu se compară cu mirosul puiului tău!
Prima călătorie mai lungă cu mașina a fost la doar două săptămâni de viață ale lui. Am plecat la părinții mei, la 100 km distanță, iar el a dormit tot drumul. Acolo ne așteptau toate rudele, care l-au iubit imediat. Și asta pentru că seamănă cu cel mai bun și mai frumos om, bunicul meu. Însă după câteva zile ne-am plictisit. Așa că la doar trei săptămâni de viață, a făcut prima baie în mare. Toți cei din jur se mirau de curajul de a pleca cu un copil așa mic. Dar eu cred că primul și cel mai important lucru pe care îl poți face pentru copilul tău este acela de a avea încredere în el!
Nu știu când au trecut șase luni, nu știu când au trecut trei ani. Încă mă uit la ei și nu pot să cred că sunt ai mei. Mă simt atât de norocoasă și sunt atât de recunoscătoare, că aș vrea ca toată lumea să știe asta!
concursul Pufies
Foto: KinderStudio

De ce am ales Pufies?

Puiul meu se odihnește cel mai bine pe burtică și am nevoie de un scutec care să-i lase pielea uscată și să nu avem accidente. Fiind alăptat exclusiv, scaunele sunt mai frecvente și mai moi și atunci scutecul trebuie să fie suficient de gros încât să absoarbă, dar și suficient de subțire încât să-i ofere libertate de mișcare. Am ales Pufies și pentru mine, pentru că urăsc monotonia și pentru că nu vreau să poarte de fiecare dată același model de scurtec, ci unul colorat, cu modele drăguțe.
Urmărește pagina de Facebook Pufies România pentru a vedea cum poți participa la concurs. Iar dacă vrei să afli mai multe despre scutecele Pufies, intră pe pagina de internet.
Foto: PR / KinderStudio

Comments

comments