Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Este normal sa…? Intrebari si raspunsuri frecvente despre nou-nascuti

Este normal sa…? Intrebari si raspunsuri frecvente despre nou-nascuti

Pe lângă multitudinea de simptome alarmante la nou-născut, există lucruri care, chiar dacă te îngrijorează, sunt perfect normale.

5 întrebări și răspunsuri frecvente despre nou-născuți. Este normal să…

  • Sughițe atât de des? Experții nu știu exact de ce sugarii sughiță atât de des, dar se presupune lipsa de coordonare dintre creier și diafragmă – mușchiul abdominal care controlează respirația. Sughițurile sunt, oricum, inofensive.
  • Plângă din orice? În primul rând, nou-născuții au sistemul nervos nedezvoltat și se sperie ușor. În al doilea, plânsul este, deocamdată, singura formă de comunicare pe care o au la îndemână.
  • 5 lucruri care nu trebuie sa te ingrijoreze la nou nascut
  • Aibă o iritație pe față? Din cauza hormonilor materni care încă se mai află în organismul lor, mulți sugari suferă de un fel de „acnee”, de obicei în jurul primelor 2 săptămâni -2 luni de viață. Este inofensivă și necesită doar o igienă delicată, nu soluții specializate.
  • Aibă sâni umflați ( fetițe și băieței)? Hormonii care pot cauza fetiței nou-născute un mini-ciclu menstrual pot să determine și umflături în zona sânului la micuții de ambele sexe. Surprinzător? Da. Temporar? Da. Îngrijorător? Nu e cazul.
  • Strănute des?  La un năsuc atât de mic ca al unui nou-născut orice factor poate să fie un element declanșator pentru strănut. Iar pentru că nou-născutul a locuit până acum într-un mediu ud, congestiile nazale sunt explicabile înțeles. În cazul în care strănutul nu este însoțit de mucus gălbui – ceea ce denotă o răceală – este doar o fază trecătoare.

Sursă: Parents.com
Foto: Guliver/ Thinkstock

Comments

comments