Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Evaluări motorii gratuite

Evaluări motorii gratuite

Mai sunt numai câteva zile până începe Baby Boom, târg pentru copii de 0-7 ani și viitoare mămici, ce adună în fiecare an o mulțime de expozanți. Printre aceștia se numără și Centrul KinetoBebe, prieten de-al revistei mami, care ne invită să luăm parte la un program de conștientizare a necesității de a avea un stil de viață sănătos încă din primele luni de viață ale copiilor.

Astfel, în cadrul târgului, KinetoBebe lansează cel mai mare Centru de Recuperare Pediatric mobil, unde se vor face evaluări motorii gratuite pentru peste 200 de copii cu vârstele cuprinse între două luni și 10 ani. Aceste evaluari sunt  forte importante pentru dezvoltarea motorie, logopedică și psihologică a copiilor, dar și pentru informarea corectă a părinților. Veți avea ocazia să discutați cu psihologii, kinetoterapeuții și cu părinții copiilor beneficiari.

  • Când este necesară kinetoterapia?

Programul presupune:

  • Evaluări motrice pentru copiii cu vârsta cuprinsă între două luni și 10 ani, urmărindu-se: nivelul achizițiilor motorii conform etapelor de dezvoltare neuromotorie specifice vârstei; posturarea corectă la nivelul umerilor, membrelor inferioare, coloanei vertebrale, achiziționarea echilibrului, a coordonării, mobilitatea și forța.
  • Evaluări logopedice pentru copiii cu vârsta de peste trei ani, urmărindu-se nivelul de dezvoltare al limbajului precum și corectitudinea articulării și pronunției sunetelor și cuvintelor. Specialiștii logopezi vor evalua nivelul de dezvoltare al limbajului, vor identifica eventualele dificultăți de vorbire și vor oferi soluții în ceea ce privește corectarea sau stimularea vorbirii prin intervenția logopedică.
  • MIRA – ședință demo de testare a platformei on line de recuperare MIRA Rehab, aplicație ce conține mai multe exerciții, ce pot fi personalizate în scopul creării de programe individuale de recuperare.

Activitățile desfășurate de Centrul KinetoBebe sunt susținute de kinetoterapeuți și psihologi cu bogată experiență pediatrică.

Foto: Guliver / Thinkstock

Comments

comments