Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Evantai multicolor din hârtie

Evantai multicolor din hârtie

Sunt sigură că ai confecționat numeroase evantaie până acum, folosind tehnica simplă a plierii repetate a colii de hârtie. De data aceasta îți propun să mai adăugăm câteva elemente și etape de creație, iar rezultatul va fi mai spectaculos decât te-ai aștepta!

Am avut norocul să urmăresc întregul mod de realizare a unui evantai multicolor din hârtie la „Festivalul Roman de la Călugăreni”, unde copilul meu, sub atenta îndrumare a unei profesoare, a confecționat propriul lui evantai. A fost foarte încântat de rezultat! Eu i-am urmărit și le-am făcut pozele de mai jos.

Materiale: ai nevoie de două coli de hârtie, de două șipci înguste de lemn, de șnur, lipici și de o ustensilă de perforat.

Cum se confecționează un evantai multicolor (FOTO)

Pliază colile, exact ca la un evantai normal.
Îndoie cele două evantaie, apoi prinde-le la mijloc cu șnur, ca în imagine (folosește ustensila de perforat pentru a face un orificiu prin care să bagi șnurul). Fă câte un nod la cele două capete.
Evantai multicolor din hârtie
Lipește marginile colilor, lăsând nelipite doar două laturi.
Pe cele două laturi, aplică lipici și lipește șipcile din lemn.
Evantai elegant din hârtie #2 (1)
Pentru a fixa mai bine șipcile (care vor fi mânerele evantaiului), fă câteva orificii în ele, prin care să tragi câte un fir de șnur. Înnoadă bine șnurul la ambele capete, la fiecare mâner.
Evantai elegant din hârtie #4 (2)
Gata, ai realizat un evantai elegant din hârtie!
Foto, text: Adina Gruia

Comments

comments