Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Exerciții de tonifiere după naștere. Bust, șolduri, coapse și fese

Exerciții de tonifiere după naștere. Bust, șolduri, coapse și fese

Nu îți place cum arată corpul tău după naștere? Iată câteva soluții de tonifiere pentru bust, șolduri, coapse și fese.

Bustul

Fie că alăptezi sau nu, sânii ți se vor modifica odată cu nașterea. Asta deoarece în timpul sarcinii și în alăptare sânii se măresc. După ceea însă, este posibil ca ei să-și piardă din volum, să apară vergeturi și să se lase. Există însă exerciții pentru tonifierea pectoralilor, care ajută sânii să fie mai fermi.
Exerciții pentru tonifierea bustului Așază-te pe un scaun cu spătar înalt, într-un unghi de 45 de grade (susține-ți partea lombară cu o pernă). Ține câte o greutate de două kilograme în fiecare mână și lasă-te pe spate, cu mâinile îndoite la nivelul umerilor, palmele îndreptate în jos și abdomenul contractat. Inspiră și expiră pe măsură ce întinzi brațele în față, strângându-ți pieptul, până când greutățile se ating una de cealaltă. Revino încet în poziția inițială, apoi repetă mișcarea în trei seturi de câte 10-15 exerciții.

Șolduri, coapse, fese

Aceste zone ne pun întotdeauna probleme, cu atât mai mult după perioada sarcini, când sunt extrem de solicitante. În mare parte acest lucru se întâmplă ca urmare a schimbărilor în nutriție și în activitatea fizică – poate ai mâncat mai mult, te-ai mișcat mai puțin, așa că te-ai îngrășat în zonele predispuse cel mai mult la acumulare de grăsime – șolduri, coapse și fund.
Tonifierea părții inferioare a corpului Depărtează picioarele lateral, la nivelul șoldurilor. Ține în fiecare mână câte o greutate de două kilograme și trage de umeri în spate, așa încât să ai spatele drept și abdomenul tensionat. Fă un pas în față cu piciorul drept și îndoaie ambii genunchi la 90 de grade (adică fandare). Apoi împinge-te înapoi cu piciorul drept și revino cu picioarele în poziția inițială, încordând concomitent fesele. Repetă mișcările, folosind piciorul stâng. Fă acest exercițiu în trei seturi a câte 10-15 exerciții.
Sursă: revista MAMI, iulie 2015, Foto: www.pixabay.com
 

Comments

comments