Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Flori pictate cu degetul. Proiect pentru cei mai tineri artiști

Flori pictate cu degetul. Proiect pentru cei mai tineri artiști

poinsettia

„Flori pictate cu degetul” este un proiect care le permite chiar celor mai tineri dintre artiști să-și exerseze creativitatea, să se joace cu culorile și să descopere ce minuni pot face cu degețelele lor.

Vor fi foarte încântați să fie pictați în palmă, să imprime apoi culoare pe hârtie și să se folosească de degețele pentru a face petale. Vor fi în elementul lor: vor putea realiza mici opere de artă, fără să li se atragă atenția că se murdăresc, că se mâzgălesc și fără să folosească pensule. Îți recomandăm să-i dai copilului un tricou mai vechi, pentru că se va lăsa cu ceva mâzgăleală!
Ca să obțină un tablou cu flori pictate cu degetul ca cel de mai sus, aplică vopseaua verde cu pensula pe palmele copilului și lipește-le pe coala de hârtie (repejor, până cînd nu se usucă). Când îi pui palmele pe foaie, ai grijă să aibă degețelele răsfirate, pentru că acestea vor fi tulpinile florilor.

Spune-i să se spele pe mânuțe. Cu mâinile curate, poate trece la pasul doi: petalele și mijlocul florilor: își înmoaie vârful degetului în culoare și apoi își lasă amprenta pe hârtie. Ai grijă să nu fie prea multă apă, ca să nu curgă pe foaie sau să mâzgălească din greșeală ceea ce a lucrat deja.
După ce a deprins tehnica, lasă-l să deseneze ce flori dorește. Poate, de pildă, să facă și floarea soarelui, ca în imaginea de mai jos!
Flori pictate cu degetul. Proiect pentru cei mai tineri artiști #2
Îți plac aceste flori pictate cu degetul?
Producție și foto: Adina Gruia

Comments

comments