Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Intareste-ti imunitatea si combate anemia cu fragi!

Intareste-ti imunitatea si combate anemia cu fragi!

Pentru a-ți întări sistemul imunitar, bucură-te de darurile pe care ți le face natura și consumă în zilele de vară fragi, care au un conținut generos de vitamina C, dar și fosfor și fier. Planta și micuțele ei bobițe pistruiate sunt cunoscute sub denumirea de fragi, frăguțe, fragi de pădure sau Fragaria vesca (latină). Se folosesc frunzele, sub formă de ceai, sau fructele, consumate în stare proaspătă.
Delicatele fructe și frunzele plantei au multiple întrebuințări terapeutice. Sunt indicate în afecțiuni ale ficatului (hepatită, hepatită cronică și ciroză), în diabet și în afecțiuni ale pielii (acnee, dermatite, alergii). Taninii, principalele ingrediente active, ajută la tratarea afecțiunilor gastrointestinale, a diareei și a inflamațiilor membranelor mucoase.
De asemenea, fructe au efect răcoritor, măresc rezistența la căldură și acționează împotriva oboselii care se instalează pe fondul caniculei.
Ceaiul din frunze de fragi este recomandat pentru durerile moderate de abdomen, diaree și este un excelent detoxifiant. Are efect analgezic în caz de stomatită sau faringită.
Rețetă pentru frumusețe pe bază de fragi
Culege și zdrobește fragi pentru a obține o excelentă mască facială care tonifică și curăță pielea și combate ridurile. Poți încerca și o mască din suc proaspăt de fragi, cremă de față și miere, recomandată pentru tenul uscat, lipsit de suplețe.
Totuși, la persoanele predispuse la alergii, atenție la consumul de fragi deoarece poate determina reacții alergice, iar administrarea la copil se recomandă a fi făcută cu prudență. În general, fructele de pădure sunt cunoscute drept alergene deoarece eliberarea de histamină poate provoca unui copil predispus la alergii, urticarie sau eczeme.
Foto: Guliver/ Thinkstock

Comments

comments