Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Frigul și răceala. Cât de periculos este frigul?

Frigul și răceala. Cât de periculos este frigul?

Copilul răcește din cauza frigului, așa că trebuie să stea doar în casă atunci când sunt temperaturi scăzute. Sau: în casă trebuie să fie cald ca nu cumva să te trezești că puiul tău ia o răceală. Știi ceva? Este vremea să ne schimbăm concepția despre legătura dintre frig și răceală.

Vremea rece cauzează răceli

Doar indirect! Răcelile sunt infecții ale tractului respirator cauzate de virusuri. Ele NU sunt cauzate de vremea  rece sau de umezeala din atmosferă. Bebe al tău va răci dacă vine în contact cu secrețiile nazale ale mătușii sau ale altei rude care nu mai poate de dragul lui  și ține neapărat să-l pupe!
Explicație Răcelile sunt mai frecvente iarna, pur și simplu deoarece ținem copiii mai mult în interior, în contact cu mai multe persoane, copii sau adulți, iar șansele de a se pricopsi cu un virus sunt astfel mult mai mari.

În casă trebuie să fie cald-cald ca să nu răcească cel mic

Focul în sobă, centrala la maximum, calorifere și aeroterme în priză! Mămicile de bebeluși caută să ofere căldură excesivă micuților de prin octombrie până prin aprilie! Mămici, relaxați-vă și salvați și factura la electricitate!
Ce trebuie să faci De la naștere și până la trei ani, temperatura în camera copilului în sezonul rece trebuie să varieze între 22-23 de grade. Îmbracă bebelușul cu un body și cu o salopetă din bumbac, cu botoșei, și, în niciun caz, nu-i pune căciuliță. Nu uita să aerisești camera de trei ori pe zi, câte 10 minute.
Sursă: revista MAMI, decembrie 2015, Foto: 123RF

Comments

comments