
Gnocchi cu sos de smântână, o salată caldă deosebit de tentantă
Salatele calde oferă zeci de combinații culinare sănătoase și gustoase. Poți combina pastele ori orezul cu legumele, cartofii cu rădăcinoasele, dar și carnea cu legumele. Risotto cu legume, salata de ardei gras, salata de paste cu dovlecei si rosii sunt câteva variante de salate calde delicioase ale căror rețete ți le-am oferit deja. În continuare, îți prezentăm încă o rețetă pe care te sfătuim să o încerci: gnocchi cu sos de smântână.
Ingrediente pentru gnocchi cu sos de smântână
500 de grame de cartofi fierți
125-150 grame făină
sare
Pentru sos
1 ceapă
30 grame unt
50 grame măsline
200 grame șuncă afumată sau friptură de vită
50 ml vin alb demisec
70 grame smântână
Mod de preparare
Zdrobește cartofii, sărează-i și adaugă 125 grame de făină. Dacă aluatul este prea moale, mai presară făină. Din aluatul obținut modelează suluri subțiri. Taie gnocchi de 2 cm și apoi rulează-i ușor pe furculiță.
Întinde-i pe masa pudrată cu făină, lasă-i să se usuce puțin, apoi fierbe-i în apă cu sare și ulei de măsline. Când se ridică la suprafață sunt gata.
Călește ceapa tocată în unt. Adaugă șunca sau friptura de vită tăiată în bucăți. După 2-3 minute, toarnă vinul și lasă să se evapore complet.
Adaugă smântâna și un pahar din apa în care au fiert gnocchi, ca să se formeze un sos omogen. La final, pune gnocchi și măslinele și mai lasă câteva minute.
Gnocchi cu sos de smântână este gata. Poftă bună!
Sursă: revista MAMI/ ianuarie 2014
Foto: Image Courtesy of Zole4/ FreeDigitalPhotos.net