Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Greseli din prima luna cu bebelus

Greseli din prima luna cu bebelus

Cand esti parinte pentru prima oara, ai vrea sa faci totul perfect, dar pana reusesti sa te acomodezi cu atributiile de mamica, s-ar putea sa nu faci cele mai bune alegeri in materie de ingrijire a bebelusului tau.

5 greseli din prima luna cu bebelus

Iti tii bebelusul mereu in brate
Ca orice mamica grijulie, fugi intr-un suflet la bebe cand il auzi ca plange, il iei in brate si il legeni pana se linisteste. Dar nu e bine, pentru ca oricat ar fi de mic, se invata cu narav si mai tarziu o sa-ti fie greu sa-l dezveti. Du-te la el cand plange, dar nu-l lua in brate decat daca trebuie.

Il tii doar in casa
Ai auzit ca nu e bine sa scoti copilul din casa pana la botez. Nimic mai fals! Un bebelus poate fi scos la aer inca din prima saptamana de viata, ca sa-i intaresti imunitatea de mic.

Il duci in locuri aglomerate
In primele saptamani evita mijloacele de transport in comun, hipermarketurile sau petrecerile. Adultii raspandesc in jur o multime de germeni, iar o infectie virala sau bacteriana este ultimul lucru de care are nevoie un bebelus.

Il culci pe burtica
Este un factor de risc pentru sindromul mortii subite a sugarului, pentru ca in aceasta pozitie se poate sufoca. Pune-l sa doarma numai pe spate.

Te neglijezi
Sa-l hranesti, sa te trezesti cand plange si sa schimbi scutece singura 7 zile pe saptamana te poate aduce in pragul depresiei. Ca sa fii o mama buna pentru bebelusul tau, trebuie sa te odihnesti.

Comments

comments

Lasă un răspuns