Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Hemoroizi în sarcină. 6 soluții pentru a ameliora situația

Hemoroizi în sarcină. 6 soluții pentru a ameliora situația

Multe femei se confruntă cu hemoroizi în sarcină, problemă care se acutizează cel mai adesea în trimestrul al treilea. Iată câteva soluții pentru a ameliora disconfortul și durerea produse de micile vene umflate și dilatate (pe care le cunoaștem sub denumirea de hemoroizi).

Igienă locală riguroasă. Igiena reprezintă un element de maximă importanță. După ce ai scaun, încearcă să folosești șervețele umede în locul celor igienice, apoi spală-te!
Ai grijă la alimentație! Pentru a evita să ai hemoroizi în sarcină sau pentru a ameliora această problemă, încearcă să ții un regim bogat în fibre (varză, conopidă, morcovi), cereale și fructe (mere, prune, struguri).

Consumă zilnic 1-2 iaurturi simple (fără fructe) și hidratează-te cu peste 2 l de apă pe zi.
Evită sedentarismul și fă-ți timp pentru puțină mișcare. La început, înceracă exerciții simple. Spre sfârșitul sarcinii, este suficientă o plimbare de 15-30 de minute pe jos.
Trebuie să încerci să elimini mâncărurile picante, mai ales în timpul crizei hemoroidale.

Exercițiile Kegel ajută! Acestea întăresc musculatura pelviană, dar se pot dovedi eficiente și în prevenirea apariției de hemoroizi în sarcină. Fă zilnic exerciții Kegel pentru a stimula circulația sangvină și a întări musculatura în zona rectală. Nu trebuie decât să încordezi mușchii din zona vaginală și rectală și stai așa 8-10 secunde. Te relaxezi și apoi reiei exercițiul. Fă cât mai multe astfel de exerciții pe zi.
Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă: revista MAMI/ septembrie 2014

Comments

comments