Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Idei de cadouri pe care i le poți face unei gravide

Idei de cadouri pe care i le poți face unei gravide

Dacă ai aflat de curând că prietena ta cea mai bună este însărcinată, probabil te întrebi care ar fi cel mai potrivit cadou pentru ea. Și pentru că mai toată lumea se gândește ca la o petrecere de baby shower (idee de petrecere preluată de la americani) să vină cu daruri pentru copil, tu poți ieși din tipare și o poți surprinde pe viitoarea mămică cu ceva special. Mai mult ca sigur va fi încântată să afle că te-ai gândit la ea. Rămâne, însă, întrebarea care ar fi cel mai potrivit cadou pentru ea? Haine ar fi dificil să îi cumperi, pentru că nu știi cât de mare va crește burtica, iar de dulciuri nu poate fi vorba, mai ales dacă este adepta unei alimentații sănătoase în timpul sarcinii. De aceea, ne-am gândit să îți venim în ajutor și să te scoatem din încurcătură cu câteva idei pentru cadourile cu care ai putea să o faci să zâmbească

Un set de cosmetice bio pentru femeile însărcinate

Pe timpul sarcinii, pielea gravidei va suferi mai multe transformări. De la întinderea ei, din cauza creșterii fătului, din care rezultă temutele vergeturi, până la petele care pot apărea din pricina excesului de hormoni din organism, viitoarea mămică va avea nevoie să se îngrijească de acest aspect. Însă nu cu orice fel de produse cosmetice, ci numai cu cele indicate pe perioada cât poartă copilul în burtă. Din păcate, uleiurile sau cremele de corp din comerț conțin substanțe care ar putea afecta grav fătul, cum este și cazul parabenilor, al retinolului sau al sărurilor de aluminiu. Ca să o ferești de orice pericol, îi poți oferi un set de cosmetice creat special pentru femeile gravide, de care va fi foarte încântată.

Un set de ceaiuri

Pentru orice femeie care e însărcinată și căreia îi place să bea cafea, cele 40 de săptămâni se pot transforma într-un chin. Cafeaua nu este recomandată pe perioada sarcinii sau cel puțin nu zilnic. Cu siguranță îi va lipsi tabietul de a-și începe diminețile cu o cană de cafea fierbinte și gustoasă. Așa că un cadou mai mult decât potrivit pentru ea, de care se va folosi până în ziua în care va naște, este un set de ceaiuri pe bază de plante sau fructe. Astfel, se va putea bucura de același obicei la fiecare început de zi, însă în varianta sănătoasă. Atenție însă la ce fel de plante te vei hotărî să îi oferi, unele dintre ele sunt la fel de nocive pentru bebeluș ca și cafeaua. Cere sfatul unui medic naturist pentru a afla care sunt indicațiile date de specialiști în cazul nutriției pe perioada sarcinii.

O pernă pentru gravide

În primele săptămâni nu o va folosi, cel mai probabil, dar atunci când burtica va crește mult, îi va deveni cea mai bună prietenă. Somnul este foarte important, atât pentru viitoarea mămică, cât și pentru făt, care se poate dezvolta sănătos numai cu ajutorul unui program de odihnă normal. Așa că prietena ta se va bucura să poată dormi liniștită pe tot parcursul nopții. Perna îi va susține greutatea burticii, dar și picioarele și capul. Se va trezi energizată în fiecare dimineață și își va aminti de tine.
Tu ce cadou ai ales pentru prietena ta însărcinată?
sursa Digital Workforce
foto: pixabay.com
 

Comments

comments