Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Idei de finger food. Degeţele… cu lipici

Idei de finger food. Degeţele… cu lipici

Micuţii sunt foarte încântaţi atunci când sunt lăsaţi să pape singuri, cu propriile mânuţe. Tocmai de aceea acestea idei de finger food îţi vor prinde bine.

13 idei de finger food

Banana, decojită şi tăiată pe jumătate, va avea dimensiunea perfectă pentru a putea fi ţinută de mânuţe micuţe. În plus, este o sursă bună de fibre şi carbohidraţi. I-o poţi da cu un iaurt sau alături de o farfurie cu alte fructe.
Caisele uscate sunt dulci de la natură şi conţin fier şi fibre. Iar faptul că sunt uscate şi au o textură gumată îi atrage pe cei mici.
Pâinea prăjită, tăiată cubuleţe mici, este o altă variantă de finger food. Mai ales dacă i-o serveşti cu pastă de avocado sau piure de banane. O altă idee este să le stropeşti cu ulei de măsline şi să le condimentezi cu cimbru sau oregano.
Felii de măr Poate ciuguli şi roade la ele cât doreşte pentru că sunt dulci şi zemoase. În plus, sunt o sursă bună de vitamina C şi fibre.
Lipia de pâine, tăiată cubuleţe şi unsă cu humus, este o sursă excelentă de energie. Năutul folosit la prepararea humusului îi asigură o porţie zdravănă de proteine.
Brânza poate fi tăiată cu uşurinţă, este suficient de moale încât să nu-l deranjeze la gingii şi poate fi înghiţită cu uşurinţă. Proteinele şi calciul pe care le conţine sunt foarte importante pentru oasele copilului tău.
Morcovul crud, tăiat în felii lungi şi subţiri, e în topul alimentelor de tip finger food. Conţine betacaroten ce se transformă în vitamina A, important pentru sănătatea ochilor şi întărirea sistemului imunitar.
Avocado, decojit şi tăiat feliuţe, are textura perfectă pentru ca cel mic să-l poată ţine cu degeţelele. E destul de moale încât să+l poată mesteca uşor şi repreyintă un aport important de grăsimi monosaturate şi vitamina E.
Broccoli, preparat la aburi sau fiert puţin, din care rupi bucheţele mai mici reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi şi fier.
Roşiile cherry, tăiate pe jumătate sau bucăţele (cele mai mari), sunt şi ele un deliciu. Sunt bogate în licopen, un antioxidant puternic cu rol în menţinerea sănătăţii oaselor.
Pieptul de pui, fript sau fiert şi apoi tăiat fâşii subţiri, de asemenea poate fi mâncat de copil singur, fătă ajutor. Plus că are multe proteine.
Pastele, spiralate sau tubulare, de preferat din făină integrală, sunt uşor de apucat în mânuţă şi îi asigură o sursă sănătoasă de carbohidraţi.
Ananasul, tăiat cubuleţe, este zemos şi dulce. La fel şi piersicile sau pepenele galben.
Foto: 123RF, Sursă: revista MAMI

Comments

comments