Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Idei de hobby-uri creative pentru copilul tău

Idei de hobby-uri creative pentru copilul tău

Te-ai săturat să îți vezi copilul tot timpul în fața calculatorului, tabletei sau telefonului mobil? Mai mult ca sigur îți dorești să îl scoți din această „zonă de confort” și să îl determini să realizeze anumite activități care să îi stârnească creativitatea și imaginația. Cu toate acestea, nu este de ajuns să îi iei brusc tableta sau telefonul din mână și să îi oferi o foaie de hârtie pe care să coloreze un anumit animal sau peisaj. Ceea ce trebuie să faci este să încerci să îi descoperi talentul, să îl încurajezi să lase de bunăvoie tableta din mânuțe și abia mai apoi să încerci să dezvolți împreună cu el o activitate care să îi pună în valoare creativitatea.
Mulți dintre părinți fac greșeala de a spune că „așa trebuie să fie”, doar pentru că ei sunt mai mari și astfel nu explică copilului de ce nu este bine să stea ore în șir cu tableta în mână. Aplicarea unor măsuri coercitive, în acest caz nu este cea mai bună soluție pentru copilul tău întrucât acesta nu va înțelege de ce trebuie să înlocuiască telefonul mobil sau tableta cu această hârtie quilling sau de ce este bine să picteze ori să cânte la un instrument.
De cele mai multe ori, programul încărcat al părinților îi determină pe copii să stea ore în șir așezați în fața calculatorului. Se simt singuri, triști și astfel își caută un anumit punct de sprijin pe care să îl facă cu drag. Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli ale părinților pentru că nu își dau seama că timpul petrecut departe de copiii lor îi „cufundă” pe aceștia în singurătate. De aceea, pentru a îndrepta erorile este bine să fiți atenți la stările copiilor și să încercați să îi stimulați cât mai mult posibil pentru descoperirea unor hobby-uri cât se poate de creative, care să le pună în valoare inteligența, stimulându-le imaginația.
Încearcă quilling
Iată o reîntoarcere în trecut, în epoca Egiptului antic, dar și într-o zonă cât se poate de creativă. Mai mult ca sigur copilul va fi pasionat să încerce acest hobby, fiind impresionat de produsul final. Ai putea încerca să îi arăți mai înainte tu acest meșteșug pentru a-i stârni interesul. Tehnica quilling are în vedere rularea unor benzi de hârtie și mai apoi lipirea lor cu ajutorul unui bețișor pe care se va aplica adeziv. Se vor putea realiza astfel obiecte decorative impresionante, de la mărțișoare și până la felicitări, cutii de bijuterii sau chiar decorarea unor rame foto. Totul este foarte frumos de încercat și mai ales copilului îi va stimula destul de mult imaginația.
Pictura
Aproape că fiecare copil este pasionat de pictură. Culoarea face parte din lumea copilăriei, așa că mai mult ca sigur va fi inspirat să încerce acest hobby. Cu ajutorul unor pensule de bună calitate, a unor tuburi de culoare, dar și cu multă imaginație copilul ar putea să pătrundă ușor în această lume a imaginației și astfel să realizeze ceva deosebit. Nu îl forța să picteze de unul singur, mai ales dacă nu a mai făcut acest lucru, ci ar fi indicat să încercați să descoperiți împreună arta picturii.
Descoperă lumea sunetelor muzicale!
Nu este nimic mai frumos decât cunoașterea unui instrument muzical. Dacă simți la copilul tău o anumită apropiere față de lumea muzicii, nu ezita să încerci să îi oferi suportul tău și să încerce să descopere tainele sunetelor muzicale.
Lectura
Acesta este un hobby pe care orice copil trebuie să îl îndrăgească. Ori de câte ori va citi, acesta se va apropia mai mult de lumea literelor, va dobândi un vocabular mai vast și mai ales va dobândi toate abilitățile de comunicare.
Sursa foto: pixabay.com
Sursa: Agentia Digital workforce
 

Comments

comments