Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Cum îmbraci bebelușul iarna

Cum îmbraci bebelușul iarna

A venit frigul și nu știi cum e cel mai bine să îmbraci bebelușul iarna? Nu înfofoli bebelușul, chiar dacă temperaturile de afară sunt scăzute! Îmbracă-l  pe cel mic cu mai multe straturi de haine și urmează recomandările noastre.

Copilașul mai mare de un anișor are nevoie de tot atâtea hăinuțe cât are nevoie și un adult, în vreme ce unui bebeluș i se va mai pune una în plus, pentru siguranță.

Trebuie să ții cont că bebelușul nu se mișcă la fel de mult ca un prichindel care merge singur, așa că o păturică pusă peste piciorușe nu strică.
Costumul de iarnă dintr-o bucată, cu fermoar pe picior, este cea mai bună opțiune deoarece se îmbracă și se dezbracă ușor, iar căptușeala de fleece este foarte călduroasă. În plus, el oferă protecție împotriva vântului și a umezelii.
Mănușile și fularul nu vor lipsi. Atenție, însă: acesta din urmă nu trebuie pus peste guriță, așa cum se obișnuia pe vremea când noi, părinții de azi, eram copii. Umezeala care se formează este mult mai periculoasă decât aerul rece.

Cum îmbraci bebelușul iarna. Regulile unei plimbări friguroase

Fii atentă la limbajul non-verbal. Dacă bebe începe să dea semne de agitație, iar pielea lui este palidă, intrați în casă.
Nu-i pune încălțări câtă vreme nu merge singur.  Dacă nu ai un costum întreg, ci unul decupat la picioare, cel mai bine este să ai niște încălțări din blăniță sau măcar foarte bine căptușite.
Nu înfofoli copilul! A-l îmbrăca prea gros este la fel de periculos cu a-l îmbrăca prea subțire. La ceva vreme după ce ați plecat la plimbare, verifică-i pielea de pe gât sau de la ceafă. Dacă a transpirat, este recomandat să vă întoarceți acasă.
Alege haine din materiale călduroase. Primul strat – body care să fie din bumbac. Sau poți opta pentru lycra, mătase sau fleece.
Foto: 123RF, Sursă: revista MAMI

Comments

comments