Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > In primele zile de viata, bebelusul pierde 10% din greutate

In primele zile de viata, bebelusul pierde 10% din greutate

In primele zile de viata, bebelusul pierde 10% din greutate, acesta fiind raspunsul organismului sau la efortul de adaptare la viata extrauterin.

In articolul "De ce bebelusul pierde in greutate in primele zile de viata", iti explicam ca, in primele zile de viata, bebelusul este somnoros si ca trebuie sa se refaca dupa trauma nasterii, iar hrana nu este pe lista lui de prioritati. De asemenea, el pierde o parte din lichidele cu care s-a nascut.

Pe de alta parte, dr. Speranta Farca, in cartea "Ce traieste copilul si ce simte mama lui", aparuta la Editura Trei arata ca adaptarea bebelusului la noul mediu este un proces mai dificil decat ne dam seama, fiind vorba, practic, de un regres: ‘Un copil de 8 – 9 luni intrauterin se joaca cu cordonul ombilical ca jucarie, isi suge degetul, se misca ritmic cand aude o melodie cunoscuta si placuta. Un copil nou nascut nu poate face nimic din toate acestea: nu-si poate gasi gura pentru a-si duce degetul la ea si nici nu e capabil sa se joace cu jucarii sau cu propriul corp.", explica Speranta Farca.

Comments

comments

Lasă un răspuns